De brandweer in actie op Huttenland

 De brandweer in actie op Huttenland

Wat een feest, de brandweer is langsgeweest! De brandweer voert overal in het land actie voor een betere CAO. Voorheen bestond er onder andere een speciale regeling voor brandweerlieden om eerder met pensioen te kunnen. Met de nieuwe regeling moeten ze gewoon tot hun 67ste werken. Gezien het zware werk willen de brandweermannen en vrouwen graag dat er een goede regeling komt voor de medewerkers die op hogere leeftijd het werk niet meer aankunnen.

Zolang er geen akkoord wordt bereikt zullen de acties doorgaan en rukt de brandweer alleen uit bij spoedgevallen.


Vandaag hebben we met alle kinderen geoefend wat we moeten doen in geval van nood. De ontruimingsoefening was zeer geslaagd, alle kinderen, ouders en medewerkers waren binnen korte tijd veilig van het veld. De brandweer was zeer tevreden.
Daarna mochten de kinderen spuiten met een echte brandweerslang en konden ze door een speciaal masker ervaren hoeveel je kunt zien in een ruimte vol rook.

Sommige brandweermannen vonden Huttenland zo leuk dat ze gereedschap gingen halen en hielpen met het bouwen van de hutten.

brandweer huttenland (1) brandweer huttenland (2) brandweer huttenland (3) brandweer huttenland (4) brandweer huttenland (5) brandweer huttenland (6) brandweer huttenland (7) brandweer huttenland (8) brandweer huttenland (9) brandweer huttenland (10) brandweer huttenland (11) brandweer huttenland (12) brandweer huttenland (13) brandweer huttenland (14) brandweer huttenland (15) brandweer huttenland (16)

Even die bal er af spuiten

brandweer huttenland (17) brandweer huttenland (18) brandweer huttenland (19) brandweer huttenland (20) brandweer huttenland (21)

Even de jonge dames helpen

brandweer huttenland (22)

Even voor werpen op zoeken  in een zogenaamde rook afdeling

brandweer huttenland (23) brandweer huttenland (24) brandweer huttenland (25) brandweer huttenland (26)

brandweer huttenland (29) brandweer huttenland (30) brandweer huttenland (31) brandweer huttenland (32) brandweer huttenland (33) brandweer huttenland (34)

In de wijde omtrek geen brand te bekennen