Dylan Groenewegen wint 34e profronde van Almelo.

Dylan Groenewegen wint 34e profronde van Almelo.

Foto’s  Roel Immink en de Twentsefoto foto site

profronde (13)

 

Het was weer een groot spektakel in de binnenstad van Almelo, afgelopen vrijdag. De 34e profronde van Almelo werd verreden onder extreem goede weersomstandigheden en trok weer tienduizenden naar de binnenstad.

Al om 13.00 uur begon het evenement met allerlei optredens op de Koornmarkt, speciaal bedoel voor de jeugd.

Spectaculair was de “Dikke Banden Race”speciaal opgezet voor de schoolgaande jeugd die op eigen fietsen  mochten laten zien welke talenten er in-de- dop en onder deze categorie schuilgaat. Verdeeld in drie leeftijdsgroepen en gesplitst in jongens en meisjes werd er onder aanmoediging van ouders en opa’s en oma’s op het scherpst van de snede gestreden.

Nadat de reclamekaravaan rond half acht het parcours had verlaten verschenen de grote mannen op de piste om hun inrijrondjes te gaan houden. Het voltallige publiek genoot van de aangetrokken toppers als Dylan Groenewegen, Stef Clement en de broertjes Danny en Boy van Poppel.

De koers was van het begin tot het eind enorm spannend waarbij de toppers zich goed van voren lieten zien. Vooral bij de puntenwedstrijd om de Urencobokaal was het stuivertje wisselen tussen Boy en Danny van Poppel om steeds als eerste over de meet te komen. Laatstgenoemde deed dat het vaakst en werd winnaar van deze bokaal.

In de wedstrijd op zich viel er van alles te genieten. Plaatsgenoot Wim Kleiman presteerde het steeds weer plaats te nemen in de diverse kopgroepen die ontstonden en deinsde niet terug voor de macht van Groenewegen en Clement. Naar mate de koers vorderde ontstond er een kopgroep met alle grote namen. Daarin was ook vertegenwoordigd Maurits Lammertink die in de editie van 2015 al eens de tweede plek pakte. Tot het laatst toe werd geen centimeter prijsgegeven en was het de Nederlands kampioen Dylan Groenewegen die deze ronde op zijn naam kon schrijven. Maurits Lammertink lukte het dus opnieuw niet de ronde van Almelo te winnen en moest opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats. Stef Clement, achttiende in de afgelopen Tour De France legde beslag op de derde plaats.

Hendry Bosch

profronde (1)

Jan Schuldink van Lowik bouw gaf het startsein

profronde (2) profronde (3) profronde (4) profronde (5) profronde (6) profronde (7) profronde (8) profronde (9)  profronde (10)Hendry Bosch alvast in gesprek met de winnaar

profronde (11) profronde (12) profronde (19) profronde (20) profronde (21) profronde (22) profronde (23) profronde (24) profronde (25) profronde (26) profronde (27) profronde (28) profronde (29) profronde (30) profronde (31) profronde (32) profronde (33) profronde (34) profronde (35) profronde (36) profronde (37) profronde (38) profronde (39) profronde (40) profronde (41) profronde (42) profronde (43) profronde (44) profronde (45) profronde (46) profronde (47)Hendry Bosch was er weer als de kippen er bij voor het laatste nieuws

profronde (18)

Het feest kan beginnen

profronde (17)profronde (16)profronde (15)profronde (14)