Erik Dijkstra in VIP Paviljoen Profronde Almelo

Erik Dijkstra in VIP Paviljoen Profronde Almelo

Bla, Bla Bier en bitterballen

Het lijkt een titel van niets maar de ruim 300 wielerliefhebbers die afkwamen op het Wieler café, voorafgaande aan de Wielerronde hebben in het Amstelpaviljoen, het oude Scheer en Foppen op de markt, een kostelijke avond beleefd.

Onder leiding van presentator sportjournalist Eddy van der Ley kwamen via zijn gasten, oud Rabobank ploegleider Theo de Rooy en tv presentator Erik Dijkstra de prachtigste anekdotes ter tafel. Soms gewaagd. soms erg pikant en dan weer gericht op de feiten van het verleden, klonken er regelmatig de lachsalvo’s door het pand. Theo de Rooy, ooit ploegleider van de Rabobank ploeg, vertelde zonder enige terughoudendheid over het feit dat hij de potentiële Tour de France winnaar, Rasmussen, vlak voor het einde in Parijs, naar huis moest sturen.  Pikant werd het toen Theo vertelde dat Michael Boogerd in zijn drive om een goed klassement te rijden en bij de eerste tien te willen eindigen van een sponsor wel iets heel bijzonders aangeboden kreeg. Als hij in de rit naar Alpe D’huzez bij de eerste tien zou eindigen dan mocht Michael tien minuten spelen met de borsten van zijn vrouw. En dat was een prachtige vrouw. Michael werd die dag elfde. Erik Dijkstra die zijn bewondering voor Mohammed Ali, de bokser, niet onder stoelen of banken stak en nog altijd lyrisch werd bij de gedachte aan hem. Ook noemde hij Lance Armstrong een enorme klootzak maar had respect voor het feit dat juist hij zeven keer de toer in zijn voordeel wist te beslissen.

Er was een mistery guest in de persoon van Maurits Lammertink, vorig jaar tweede in de ronde van Almelo. Hij fiets bij Roompot Oranje en stapt per 1 januari over naar Katusha waar hij samen gaat fietsen met grootheden als Zagarin en Toni Martin.

Een quiz voor de echter wielerfanaten besloot deze prachtige avond, een enorme opwarmer voor de ronde komende vrijdag.

Tekst Hendry Bosch

wielercafe (1) wielercafe (2) wielercafe (3) wielercafe (4) wielercafe (5) wielercafe (6) wielercafe (7) wielercafe (8) wielercafe (9)

 Wieller mis Dominique Nijland in gesprek met Eddy van der Ley

wielercafe (10)Eddy van der Ley in gesprek met Maurits Lammertink

wielercafe (11) wielercafe (12) wielercafe (13)