Indië herdenking in het Hagenpark

Vandaag 13 augustus 2016 heeft de jaarlijkse herdenking plaatsgevonden voor de gesneuvelde Almelose militairen in voormalig Nederlands Indië en Nieuw Guinea.

Namens de gemeente Almelo was de wethouder en locoburgemeester de heer Cornellissen aanwezig. De heer Geerdink sprak de herdenkingsrede uit. Deze ging over zijn vader, een veteraan uit Nederlands Indië. Speciale aandacht was er voor de heer Schwartze. De aanwezige  93 jarige KNIL veteraan werd door de voorzitter van de commissie Indië monument Almelo, de heer Mäkel in zijn toespraak geëerd. De heer Schwartze heeft 70 jaren moeten wachten op de erkenning die hij verdiend heeft. Onlangs heeft hij uit handen van burgemeester Hermans drie medailles in ontvangst mogen nemen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het Almeloos mannenkoor, AA-VISIE en de trompettist de heer Blaak. Keep them Rolling zorgde met hun voertuigen voor een sfeervolle aankleding. De waardige herdenking was goed bezocht.

doden herdenking (1)De heer Schwartze heeft 70 jaren moeten wachten op de erkenning die hij verdiend heeft

doden herdenking (2) doden herdenking (3) doden herdenking (4) doden herdenking (5) doden herdenking (6) doden herdenking (7) doden herdenking (8) doden herdenking (9) doden herdenking (10) doden herdenking (11) doden herdenking (12) doden herdenking (13) doden herdenking (14) doden herdenking (15) doden herdenking (16) doden herdenking (17) doden herdenking (18) doden herdenking (19) doden herdenking (20) doden herdenking (21) doden herdenking (22) doden herdenking (23) doden herdenking (24) doden herdenking (25) doden herdenking (26) doden herdenking (27) doden herdenking (28) doden herdenking (29) doden herdenking (30) doden herdenking (31) doden herdenking (32) doden herdenking (33) doden herdenking (34) doden herdenking (35) doden herdenking (36) doden herdenking (37) doden herdenking (38) doden herdenking (39) doden herdenking (40) doden herdenking (41) doden herdenking (42) doden herdenking (43) doden herdenking (44) doden herdenking (45) doden herdenking (46) doden herdenking (47) doden herdenking (48)