Overhandiging cheque en start nieuw goed doel

Overhandiging cheque en start nieuw goed doel

Op woensdag 21 september 2016 overhandigt het bestuur van InnerWheel Almelo een cheque aan de Voedselbank Almelo en vertellen Erik Reits en Melanie Kroezen van de campagne Huntington over het nieuwe goede doel.

De leden van InnerWheel Almelo hebben het afgelopen seizoen tal van activiteiten georganiseerd om geld binnen te halen voor de Voedselbank Almelo, het goede doel van het seizoen 2015-2016. Zo was er o.a. de jaarlijkse wijnactie, werden boeken verkocht op diverse boekenmarkten en zijn kerststukken gemaakt en verkocht. Woensdag mag Henk Zielhuis van de voedselbank Almelo de cheque in ontvangst nemen.

Het nieuwe goede doel voor het komende seizoen van InnerWheel Almelo is de ondersteuning van de campagne Huntington. De in Almelo geboren Melanie Kroezen en professor Erik Reits komen vertellen over deze verschrikkelijke ziekte en het onderzoek waarvoor veel geld nodig is.

InnerWheel is een wereldwijd actieve serviceorganisatie met meer dan 100.000 leden. Het is een serviceclub die elkaar inspireert en staat voor vriendschap. Vanuit die gedachte gaan de leden van InnerWheel Almelo ook het komende seizoen weer diverse activiteiten organiseren om geld bijeen te brengen.

De leden van de Inner Wheel Almelo hebben een nieuw project gekozen dat ze het komende jaar gaan ondersteunen: het Campagneteam Huntington. De Almelose Melanie en Frank Kroezen vormen als zus en broer het gezicht van deze campagne om zo bekendheid te werven voor deze erfelijke hersenziekte met de symptomen van ALS, Parkinson en Alzheimer. En voor fondswerving voor onderzoek naar een geneesmiddel.

Tijdens een bijeenkomst in De Schouw presenteerden Melanie Kroezen en onderzoeker Eric Reits wat de ziekte van Huntington inhoudt, wat de stand van de wetenschap is en waarom juist nu een campagne zo noodzakelijk is om het taboe rondom de ziekte te doorbreken, en om onderzoek naar genezing mogelijk te maken. Dit doel zal door Inner Wheel Almelo op verschillende manieren gesteund gaan worden.

inner wheel (3) inner wheel (4)

inner wheel (9)

inner wheel (11)

inner wheel (12)

inner wheel (18)

inner wheel (1)

inner wheel (2)Erik Reits en Melanie Kroezen van de campagne Huntington vertellen over het nieuwe goede doel

inner wheel (5) inner wheel (6) inner wheel (7) inner wheel (19) inner wheel (20)