Jon Hermans zwaait Almelo uit

Een burgemeester die afscheid neemt met een stadsmaaltijd; het zal nog niet vaak gebeurt zijn, maar het tekent de wijze waarop Jon Hermans de afgelopen jaren invulling heeft gegeven aan functie. Ze was graag tussen de mensen, bracht verschillende groepen met elkaar in contact, ze was een verbinder, een bruggenbouwer. En dat heeft haar geliefd gemaakt bij de inwoners van Almelo, een stad die ze als de hare is gaan beschouwen.

 

Zeven jaar was ze burgemeester in Almelo, jaren die beslist niet altijd makkelijk waren. Toen ze begon was net de wereldwijde financiële crisis uitgebroken, waardoor vele plannen die voor de stad ontwikkeld waren, niet tot uitvoer konden worden gebracht. Des te mooier dat er nu, bij haar afscheid alsnog hijskranen in de binnenstad zichtbaar zijn. Ook de plek van de stadsmaaltijd, het Indiëterrein, ontwikkelt zich nu in snel tempo tot een nieuwe woonwijk, gebouwd op de geschiedenis van de stad. Het toont de veerkracht van Almelo, een eigenschap die Jon Hermans altijd roemde.

 

Persoonlijk was het overlijden van haar echtgenoot natuurlijk een dramatische gebeurtenis, en dit leidde uiteindelijk ook tot het moeilijke besluit om niet door te willen gaan als burgemeester van Almelo. De stad was te veel verbonden aan haar én haar echtgenoot. De komende jaren gaat ze waarnemen in de gemeente Oud Beijerland, en één ding weten we zeker, die gemeente heeft een geweldige burgemeester binnengehaald!

Foto graven Roel Immink en Twentsefotosite

afscheid burgermeester (29)Jon Hermans zwaait Almelo uit

afscheid burgermeester (1) afscheid burgermeester (2) afscheid burgermeester (3) afscheid burgermeester (4) afscheid burgermeester (5) afscheid burgermeester (6) afscheid burgermeester (7) afscheid burgermeester (8) afscheid burgermeester (9) afscheid burgermeester (10) afscheid burgermeester (11) afscheid burgermeester (12) afscheid burgermeester (14) afscheid burgermeester (15) afscheid burgermeester (16) afscheid burgermeester (17) afscheid burgermeester (18) afscheid burgermeester (19)

m_C_M_3771Irene ten Seldam als tijdelijke Burgermeester

afscheid burgermeester (20) afscheid burgermeester (23) afscheid burgermeester (24) afscheid burgermeester (25) afscheid burgermeester (26) afscheid burgermeester (27) afscheid burgermeester (28) afscheid burgermeester (30) afscheid burgermeester (31) afscheid burgermeester (32) afscheid burgermeester (33) afscheid burgermeester (34) afscheid burgermeester (35)Almelo het gaat jullie goed