Expositie over Heracles

Expositie over Heracles, mix tussen heden en verleden

Afgelopen vrijdag 28 oktober is er in het Stadsmuseum een bijzondere expositie over de voetbalvereniging Heracles geopend.  Het was de heer Kees Blok die het woord nam bij de opening. Hij is sinds enkele maanden de  voorzitter van het Stadsmuseum. Hij sprak de genodigden toe en vertelde onder andere over de prachtige maquette van het oude stadion aan de Bornsestraat die deel uit maakt van de fraaie expositie. Daarna gaf hij het woord aan Jan Smit, de voorzitter van Heracles die in zijn toespraak terugblikte op de tijd dat hij aan de zijde van zijn vader naar het oude stadion aan de Bornsestraat ging om naar Heracles te gaan kijken. Heracles, een bijzondere club die is opgericht in 1903, waar de meeste toeschouwers met de fiets of lopend naar het stadion komen en die de eerste donkere voetballer binnen de gelederen had. Ook de eerste club met een kunstgrasveld. Smit had een voetbal met de namen van de managers binnen Heracles mee genomen. Door het Logo van Heracles aan Riet Strijker van het museum te overhandigen was de expositie geopend. Van dinsdag tot en met  zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 kan iedere Almeloër in het Stadsmuseum aan de Korte Prinsenstraat een kijkje komen nemen en de rijke historie van Heracles bewonderen. De expositie is tot 21 januari a.s. in het Stadsmuseum en daarna verhuisd het naar de speciale museumruimte in het Polmanstadion waar de bijzondere schatten betreffende Heracles een vaste plek krijgen.

expo heracles (1) expo heracles (2) expo heracles (3) expo heracles (4) expo heracles (5) expo heracles (6) expo heracles (7) expo heracles (8) expo heracles (9) expo heracles (10) expo heracles (11) expo heracles (12) expo heracles (13) expo heracles (14) expo heracles (15) expo heracles (16) expo heracles (17) expo heracles (18) expo heracles (19) expo heracles (20) expo heracles (21) expo heracles (22) expo heracles (23) expo heracles (24)