Machinefabriek Boessenkool gaat vliegwielen produceren

De OEM-Group heeft wederom in een nieuwe hankook carousselmachine geinvesteerd, deze is aangekomen in rotterdan en deze week vind het transport naar Almelo plaats.

Dit gaat nu eindelijk ook echt gebeuren, nu de Hanjin boot waar deze op zat weer is vrijgegeven door de curator, na zeker 6 weken wachten…!

Woensdag kwam de eerste flatrack met machine onderdelen binnen.

Er komen er in totaal 13 flatracks op 13 vrachtwagens binnen.

De meerderheid zal donderdag en vrijdag binnenkomen in Almelo.

Op deze machine gaan we in de nieuwe productiehal aan de Plesmanweg 4 (boessenkool terrein) vliegwielen produceren. Zijn energie opslag en peakshaving systemen.

De draaibank weegt in totaal 260 ton

boesekool (1)

De eerste onderdelen zijn al binnen

boesekool (2)boesekool (3)boesekool (4)Er moest zelfs een kelder komen zo groot is hij

boesekool (5)Dit is zijn kleine broer

boesekool (6)boesekool (7)boesekool (8)Daar komt Rensink aan met de volgende vracht van elk 32 ton

boesekool (9)boesekool (10)boesekool (11)boesekool (12)Even weer passen en meten daar komt weer vakmanschap bij kijken

boesekool (13)boesekool (14)boesekool (15)boesekool (16)boesekool (17)Even de twee kranen er bij met een takel vermogen van 30 ton

boesekool (18)boesekool (19)boesekool (20)boesekool (21)boesekool (22)boesekool (23)Ja hoor en daar is weer een stukje van de draaibank

S4 Energy en Boessenkool nemen grootste carrouseldraaibank van Nederland in ontvangst

Basis voor Neerlands trots in innovatieve energieopslag gelegd

S4 Energy, specialist in energieopslag voor industriële- en infrastructurele toepassingen, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in het opzetten van de productiefaciliteit voor KINEXT, het innovatieve,  zelfontwikkelde medium voor energieopslag met een unieke combinatie aan eigenschappen. Het innovatieve bedrijf heeft samen met partner Machinefabriek Boessenkool een gloednieuwe productiehal opgetrokken op het terrein van Boessenkool in Almelo. Met de aankomst van de gigantische carrouseldraaibank is één van de voornaamste productiemiddelen nu aanwezig. De ruime ervaring van Machinefabriek Boessenkool in het gebruik van carousselbanken levert een belangrijke bijdrage aan het succes van het samenwerkingsverband.

Een indrukwekkend konvooi van maar liefst 12 zware vrachtwagens voltooit het laatste deel van een reis die begon in Korea. De lading, die samengevoegd een gigantische Hankook carrouseldraaibank vormt, zal binnenkort belangrijke onderdelen voor S4 Energy’s KINEXT opslagunits gaan produceren. De machine zal een prominente plek innemen in de nieuwe productiehal, waar S4 Energy haar activiteiten kan uitvoeren om klantgerichte oplossingen op basis van energieopslag te bouwen. Dominique Becker Hoff, Director Projects bij S4 Energy, is verheugd: “Deze machine stelt ons in staat om veel meer klanten te helpen aan de best mogelijke oplossing voor energieopslag in hun specifieke casus”.

Nieuwe productielocatie klaar voor de toekomst

Met de aanstaande ingebruikname van de productielocatie in Almelo is de samenwerking tussen de partners S4 Energy en Boessenkool in het gezamenlijke bedrijf S4 Manufacturing B.V. definitief beklonken. 

Om de energietransitie op termijn succesvol te kunnen voltooien is het essentieel om energie op te kunnen slaan, zowel voor langere als kortere perioden. Daarvoor heeft S4 Energy een steeds groter palet aan opslagtechnologieën ter beschikking, met uiteenlopende eigenschappen en functies. Naast andere opslagtechnologieën, zoals batterijen, zullen de zelf ontwikkelde KINEXT opslagunits een prominente positie in het palet krijgen. Deze technologie slaat kinetische energie op een zeer efficiënte wijze op in een stalen rotor. Door het bijzondere ontwerp verliest KINEXT maar langzaam zijn opgeslagen energie, is de unit met veel vermogen (1 MW) in staat om de totale energie-inhoud in 1,5 minuut te laden en te ontladen en kan de unit in milliseconden reageren.

Door verschillende technologieën te combineren weet S4 Energy op basis van de onderscheidende eigenschappen van iedere technologie, zoals het te leveren vermogen, de opslagcapaciteit, de reactietijd, de benodigde duur van continue ontlading en de optimalisatie van de levensduur van het opslagsysteem, voor de optimale oplossing zorgen.

De faciliteit in Almelo zal op termijn ook gebruikt worden als demonstratielocatie waar de toegevoegde waarde van energieopslag in tal van applicaties getoond kan worden. 

Over S4 Energy

S4 Energy optimaliseert energienetwerken met turn-key, schaalbare en flexibele oplossingen voor energieopslag waarin zelfontwikkelde hardware én software wordt toegepast. S4 Energy is daarmee een ervaren en onafhankelijke full-service partner voor energie-gerelateerde projecten. Met een duidelijke focus op de toegevoegde waarde van energieopslag in praktische toepassingen combineert S4 Energy de beste en nieuwste technologie met slimme algoritmes om de optimale business case voor haar klanten te creëren. Het multidisciplinaire team van S4 Energy staat klaar om te adviseren, maar beheert en begeleidt het energieopslagproject vervolgens ook van start tot finish.

S4 Energy heeft – naast haar brede kennis op het gebied van opslag technologie –  haar eigen opslagtechnologie ontwikkeld, genaamd KINEXT.

 

Over Boessenkool

Machinefabriek Boessenkool staat aan de wieg van tal van innovaties, zoals het eerste hybride landbouwvoertuig MultiToolTrac en de landbouwdrone van Drone4Agro. Met het indrukwekkende machinepark en een groep zeer gedreven en bedreven medewerkers is de onderneming als geen ander in staat om de meest veeleisende klussen op te pakken, van klein tot groot. In de moderne productiehallen is Boessenkool in staat om met uiterste precisie producten tot 120 ton en afmetingen tot 20 meter lengte te bewerken. Ook voor de zeer ervaren las- en constructieafdeling is geen klus te moeilijk. Onder zware keur en in de breedste zin gecertificeerde werkzaamheden worden bij Boessenkool voor een zeer gevarieerde klantenkring, waaronder de grote OEM’ers uit deze wereld, geproduceerd.