Nationaal Integratie Diner

Donderdagavond 13 oktober vond voor de zesde keer het Nationaal Integratie Diner plaats. In Almelo werd het etentje om kennis te maken met elkaar en elkaars cultuur gehouden in de Heracleslounge en georganiseerd door Vluchtelingenwerk Oost Nederland, Stichting De Klup Twente, Heracles, Tweetal en Almelounge en initiatiefnemer Asito. Tientallen vrijwilligers, cliënten, deelnemers en schoonmaakkrachten van genoemde organisaties kookten voor de ruim 400 gasten die bestonden onder meer uit vluchtelingen uit het AZC, Nederlandse ouderen, klupdeelnemers, Heracles vrijwilligers en Asito medewerkers. Vooral de gerechten uit Syrië en Eritrea waren erg lekker, maar ook de Hollandse toetjes die gemaakt waren door Klupvrijwilligers waren niet te versmaden.

Het Nationaal Integratie Diner ontstond in 2011 bij het Almelose schoonmaakbedrijf Asito, dat mensen van meer dan 100 verschillende nationaliteiten in dienst heeft. Inmiddels is het initiatief door duizenden fans in heel Nederland omarmd en vorig jaar deden 20.000 mensen op meer dan 200 locaties door heel Nederland mee.

INTERGRATIEDINEE (1) INTERGRATIEDINEE (2) INTERGRATIEDINEE (3) INTERGRATIEDINEE (4) INTERGRATIEDINEE (5) INTERGRATIEDINEE (6) INTERGRATIEDINEE (7) INTERGRATIEDINEE (8) INTERGRATIEDINEE (9) INTERGRATIEDINEE (11) INTERGRATIEDINEE (12) INTERGRATIEDINEE (13) INTERGRATIEDINEE (14) INTERGRATIEDINEE (15) INTERGRATIEDINEE (16) INTERGRATIEDINEE (17) INTERGRATIEDINEE (18) INTERGRATIEDINEE (19) INTERGRATIEDINEE (20) INTERGRATIEDINEE (21) INTERGRATIEDINEE (22) INTERGRATIEDINEE (23) INTERGRATIEDINEE (24) INTERGRATIEDINEE (25) INTERGRATIEDINEE (26) INTERGRATIEDINEE (27) INTERGRATIEDINEE (28) INTERGRATIEDINEE (29) INTERGRATIEDINEE (30) INTERGRATIEDINEE (31) INTERGRATIEDINEE (32) INTERGRATIEDINEE (33) INTERGRATIEDINEE (34) INTERGRATIEDINEE (35) INTERGRATIEDINEE (36) INTERGRATIEDINEE (37) INTERGRATIEDINEE (38) INTERGRATIEDINEE (39)