Oostvaarders op bezoek bij de zonnebloem.

Oostvaarders op bezoek bij de zonnebloem.

Ondanks het enorm drukke programma dat shantykoor de Oostvaarders moet afwerken in de eerste week van oktober vond het koor tijd om langs te gaan in Huize Friso en daar de verzamelde leden en personeel en vrijwilligers van de Zonnebloem een prachtige middag te bezorgen.

Vorige jaren traden de Oostvaarders altijd een keer op in de kersttijd, met hun aangepaste kleding, zwarte broek zwart overhemd, rode pochet en rood vlinderdasje. Nu hadden de Zonnebloemers ook eens de kans om het koor in shantykleding te aanschouwen. Het rode overhemd, de kleurige bretels, bedruk met zangnoten en de zwarte zeeman pet deden de aanwezigen vermoeden dat het een prachtige middag zou worden. Zeemansliedjes, meezingers die iedereen kent maar ook wat serieuze Ierse ballets stonden op het programma. Gastdirigent Johan Vloedbeld speelde goed in op de leeftijd van de leden van de Zonnebloem. Men genoot van “Hoor je het ruizen der golven”, “Het kleine café aan de haven en de Hollandse Medley waarin de zeelieden een kroegentocht hielden langs zeven kroegen en steeds bij de volgende pint weer een zeemansliedje ten gehore brachten. Siny Pots, voorzitster van de Zonnebloem bedankte de Oostvaarders voor zoveel spontaniteit en enthousiasme.

Tekst   Hendry Bosch

huize friso (1) huize friso (2) huize friso (3) huize friso (4) huize friso (5) huize friso (6) huize friso (7) huize friso (8) huize friso (9) huize friso (10) huize friso (11) huize friso (12) huize friso (13) huize friso (14) huize friso (15) huize friso (16) huize friso (17) huize friso (18) huize friso (19) huize friso (20) huize friso (21) huize friso (22) huize friso (23) huize friso (24) huize friso (25) huize friso (26) huize friso (27) huize friso (28) huize friso (29) huize friso (30) huize friso (31)