Kinderen brengen burgemeester Gerritsen ontbijtje op stadhuis

Kinderen brengen burgemeester Gerritsen ontbijtje op stadhuis

Almelo geeft gezond voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

Vrijdag 11 november brengen 19 kinderen uit groep 5 van o.b.s. De Kubus in De Riet een ontbijtje bij burgemeester Arjen Gerritsen in het stadhuis. In het restaurant geven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

Burgemeester Arjen Gerritsen onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt.

Donatie aan Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betaalt burgemeester Arjen Gerritsen symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen nemen een cheque met een bedrag van € 100 in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

 

ontbijt op gemeentehuis (1)De kinderen van Kubus in De Riet werden ontvangen door burgemeester Arjen Gerritsen

ontbijt op gemeentehuis (2) ontbijt op gemeentehuis (3) ontbijt op gemeentehuis (4)

Kinderen stelden veel vragen

ontbijt op gemeentehuis (5) ontbijt op gemeentehuis (6) ontbijt op gemeentehuis (7) ontbijt op gemeentehuis (9) ontbijt op gemeentehuis (10) ontbijt op gemeentehuis (11)

De kinderen hadden veel lol met de burgermeester

ontbijt op gemeentehuis (12) ontbijt op gemeentehuis (14) ontbijt op gemeentehuis (15) ontbijt op gemeentehuis (16) ontbijt op gemeentehuis (17) ontbijt op gemeentehuis (18) ontbijt op gemeentehuis (19)

Allemaal een keer de ambtsketen om

ontbijt op gemeentehuis (20) ontbijt op gemeentehuis (21) ontbijt op gemeentehuis (22)