Muurgedicht van Hanneke van Schooten onthuld

Muurgedicht van Hanneke van Schooten onthuld

 

Afgelopen zaterdag werd er aan het pand van Stolen Studio op de hoek van de Doelenstraat Molenstraat een muurgedicht onthuld van de Almelose dichteres Hanneke van Schooten. Het gedicht kreeg de toepasselijke naam Gravenallee  en is aangebracht door de Almelose kunstenaar Freddy Hoevers.

De nieuwe Almelose wethouder van cultuur Christien van Wijk mocht  het muurgedicht onthullen. Het is voor de werkgroep muurgedichten het zevende gedicht dat er in Almelo te bewonderen is. ‘Met dit gedicht kunnen we de stad Almelo nog meer warmte en menselijkheid laten uitstralen. Dergelijke initiatieven kleuren de stad. ‘, laat Christien van Wijk weten. Het gedicht hangt op een prachtige strategische plek. De letters zijn bewust klein gehouden om de lezer bewust stil te laten staan bij de overgang van de binnenstad naar de natuur van de Gravenallee.

De  werkgroep muurgedichten in Almelo is onlangs benaderd door de Stichting literaire werkgroep in Soest die erg gecharmeerd zijn van de Almelose muurgedichten en graag iets dergelijks ook in hun plaats willen realiseren.

MUURGEDICHT (4)MUURGEDICHT (11)MUURGEDICHT (21)MUURGEDICHT (5)MUURGEDICHT (2)MUURGEDICHT (20)MUURGEDICHT (19)MUURGEDICHT (15)MUURGEDICHT (14)MUURGEDICHT (12)MUURGEDICHT (13)MUURGEDICHT (9)MUURGEDICHT (17)MUURGEDICHT (7)MUURGEDICHT (6)

C_M_001