Rembrandtschildertjes in het Stadhuis

Rembrandtschildertjes in het Stadhuis

 

Op woensdag 9 november werd de tentoonstelling van de Rembrandtschildertjes geopend in het stadhuis van Almelo. 38 kinderen uit de groepen 6 en 7 van 10 Almelose basisscholen hadden heel erg hun best gedaan om een schilderij te maken. Het thema was dit jaar ‘wat vind ik mooi in Almelo’. In fraaie Rembrandtkledij mochten de kinderen onder begeleiding van de Stadsomroeper een soort van ereronde langs hun schilderijen in het Stadhuis lopen.  Het was Yvonne Hog van de Kaliber Kunstenschool die de tentoonstelling officieel  opende. Gijs van Aarle had een film gemaakt over alle schilderijen  die waren gemaakt en die nog drie weken in het Almelose Stadhuis bewonderd kunnen worden.  Een groep van twintig vrijwilligers heeft het project begeleid.  Er  is een jury in het leven geroepen bestaande uit Almelose kunstenaars waaronder Marja van Elsberg en Carla Vons. Zij gaan uit de 38 schildertjes de tien meest getalenteerde kiezen. Zij mogen dan vanaf januari tien weken lang elke week twee uur schilderen en verschillende technieken uitproberen onder leiding van Janke Nieboer. Na afloop kregen alle schildertjes een leuk cadeautje bestaande uit schildersattributen.

rembrandtjes (6)rembrandtjes (12)

rembrandtjes (1) rembrandtjes (2) rembrandtjes (3)

rembrandtjes (13)

rembrandtjes (4) rembrandtjes (5) rembrandtjes (8) rembrandtjes (9) rembrandtjes (10) rembrandtjes (11) rembrandtjes (14) rembrandtjes (15) rembrandtjes (16) rembrandtjes (17) rembrandtjes (18) rembrandtjes (19)