De Almelose kunstenaar Randy van Lingen werkt samen met UT studenten aan Amsterdam Light Festival

Welke connectie hebben we met de natuur? Hoe verandert deze connectie wanneer technologie blijft evolueren in de toekomst? ‘From Twente with  Love’ laat een fusie van de menselijke connectie met robotica zien. Een robotische golf, een explosie van de toekomst waarin menselijk contact wordt geabsorbeerd en door de gezichten op de golf tot uiting komt in de vorm van een luchtkus. Hoeveel liefde en menselijkheid kan de golf tot uiting brengen?

Deze installatie daagt de conventionele kijk op biomimicry uit door een robotische golf te laten zien waarin de menselijke vorm, natuur en technologie op een ongebruikelijke manier worden afgebeeld. Het doel is om mensen aan het denken te zetten over een prachtige intieme expressie met aan de andere kant een intrigerend thema.

De Almelose kunstenaar Randy van Lingen kreeg het aanbod van hoogleraar robotica, Vanessa Evers, om op het Designlab van de UT met studenten aan zijn kunstwerk te werken. Vanaf  15 december zal dit kunstwerk te zien zijn op het Amsterdam Light Festival. Dit project is een initiatief van Randy van Lingen, Twentse Ambassade, Stichting Almelo Promotie en wordt mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven, fondsen en sponsoring.

KUNSTWERK (7)

KUNSTWERK (1) KUNSTWERK (2) KUNSTWERK (3) KUNSTWERK (4) KUNSTWERK (5) KUNSTWERK (6) KUNSTWERK (8) KUNSTWERK (9) KUNSTWERK (10) KUNSTWERK (11) KUNSTWERK (12) KUNSTWERK (13) KUNSTWERK (14)