Almelo heeft dit jaar de grootste kerstboom ooit

Ook dit jaar bijzondere Kerstboom bij Kreta

ALMELO-  ‘Er belde iemand aan van Almelo Promotion en die vroeg of wij er belang bij hadden dat de grote kerstboom in onze tuin afgevoerd werd’, vertelt de heer Houtman  uit de wijk het Groeneveld. Dat vond de heer Houtman prima, want de boom was inmiddels 18 meter hoog geworden en zo danig uit zin voegen gegroeid dat een verwijdering wel goed uit kwam. Vervolgens was het transport en kraanbedrijf Looms uit Almelo die voor de kap, het vervoer en de plaatsing op het water bij het Griekse restaurant Kreta heeft gezorgd. Afgelopen zaterdag werd de boom daar neer gezet. de boom werd geschat op 4000 kilo

Het is inmiddels een aardige traditie dat er een kerstboom op het water wordt geplaatst. Dit jaar moest er rekening gehouden met de marktkramen maar dat was voor de medewerkers van looms geen enkel punt. De boom werd onder toeziend oog van het toegestroomde publiek vlot en stevig neer gezet. Daarna moesten de vele lampen er in gehangen worden en dat verliep zonder noemenswaardige problemen en zo heeft Almelo ook in de decembermaand van 2016 weer een prachtig verlichtte boom op het water.

kerstboom kreta (1)

Het transport verliep moei zaam

kerstboom kreta (2) kerstboom kreta (3)

elke bocht was een uitdaging weer

kerstboom kreta (4) kerstboom kreta (5) kerstboom kreta (6) kerstboom kreta (7) kerstboom kreta (8) kerstboom kreta (9) kerstboom kreta (10) kerstboom kreta (11)

de kraan er langs  en toen de wagen met kerstboom achter uit

kerstboom kreta (12) kerstboom kreta (13) kerstboom kreta (14) kerstboom kreta (15) kerstboom kreta (16) kerstboom kreta (17) kerstboom kreta (18)

even een stuk af gezaagtkerstboom kreta (19) kerstboom kreta (20) kerstboom kreta (21)

en toen was er pauze wel verdiend

kerstboom kreta (22)

even passend zagen

kerstboom kreta (23)

toen in de koker

kerstboom kreta (24) kerstboom kreta (25) kerstboom kreta (26) kerstboom kreta (27) kerstboom kreta (28) kerstboom kreta (29)en daar staat die dan de grootste kerstboom ooit 18 meter hoog en hij weegt 4000 kilo