Twee bijzondere muurgedichten op passende plek onthuld

Twee bijzondere muurgedichten op passende plek onthuld

Op donderdag 1 december j.l. onthulde  Gerard de Haan van de Cogas het achtste en negende muurgedicht in de Almelose binnenstad. Hij kreeg die eer omdat de gedichten zijn aangebracht op een voormalig station van de Cogas aan de Krikkenstraat. De gedichten zijn gemaakt door de bekende Nederlandse schrijver en dichter Adriaan van Dis.

Het was de Bornse Mirjam Jansen die deze gedichten aan droeg. Ze had ze gekozen vanwege de ligging van het kleine gebouwtje waarom heen het verval duidelijk te zien is door de dichtgetimmerde huizen en de vele bosschages. Waar de meeste andere muurgedichten zijn aangebracht door de kunstschilder Freddie Hoevers zijn deze keer de gedichten door Suzan Crooijmans op de gepleisterde muur geschreven. Het ene gedicht luidt ‘Ik ben op zoek naar het hele, maar mijn oog ziet altijd de rafel’. De verschillende muurgedichten worden opgenomen in de kunstroutes door de stad en blijven op die manier de aandacht van het publiek trekken.

muur gedichten (1) muur gedichten (2) muur gedichten (3)

onder hoog spanning is de naam veranderd in Krikkenstraat

muur gedichten (4) muur gedichten (5) muur gedichten (6) muur gedichten (7) muur gedichten (8) muur gedichten (9) muur gedichten (10) muur gedichten (11) muur gedichten (12) muur gedichten (13) muur gedichten (14) muur gedichten (15) muur gedichten (16) muur gedichten (17) muur gedichten (18) muur gedichten (19) muur gedichten (20) muur gedichten (21) muur gedichten (22)