Uniek concert shantykoor de Oostvaarders en algemeen koor Het Hagenkoor.

Uniek concert  shantykoor de Oostvaarders en algemeen koor Het Hagenkoor.

Evenals in vorige jaren staat het shantykoor De Oostvaarders uit Almelo weer een extra drukke decembermaand te wachten. Zo rond de eerste december wordt het shanty gebeuren ingeruild voor een stemmiger geheel waarin het koor zich gaat toeleggen op de kerstvieringen. Het felrode zeemanshirt, de bretels met noten en de zwarte pet worden dan ingeruild voor kleding die bij dit jaargetijde past, een zwarte pantalon, zwart overhemd, een rode vlinderdas en een rode pochet..

De zestig zangers, de vijf comboleden en de dirigent brengen met veel enthousiasme een keur aan bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore op aanvraag van diverse groeperingen in onze samenleving. Nummers van Elvis Presley, Celine Dion, Bing Crosby en Tommy Flemings staan op het repertoire evenals een keur aan bekende christelijke kerstliederen.

Uniek optreden met Het Hagenkoor

Uniek dit jaar is de samenwerking die gezocht werd met Het Hagenkoor in de Nederlands Hervormde Kerk op het Kerkplein op zondagmiddag 11 december om half drie. Na weken van voorbereiding was een programma samengesteld waaraan beide koren hun inbreng hebben.

Gestart werd door de Oostvaarders die een zevental liederen te gehore brengen waarna Het Hagenkoor aan de beurt is met ook zeven van hun bekendste kerstliederen. Daarna gingen beide koren gezamenlijk verder en zongen hun bekendste kerstliederen zodat iedereen die dat wilde kon meezingen. De leiding van dit unieke zanggebeuren wass in handen van de beide dirigenten, Hans Visschedijk van de Oostvaarders en Erwin Strikker van Het Hagenkoor. De Oostvaarders werden ondersteund door een combo van vijf muzikanten onder leiding van Anton Visscher, tevens sologitarist, en verder bestaande uit de accordeonisten Harrij Jansen en Jan Kamp, basgitarist Rien Busscher en drummer Hennie ten Berge. Het Hagenkoor kent als pianist Bernadette van Agt.

De toegang tot dit concert was gratis al werd er aan het einde wel een vrije bijdrage gevraagd.

kerstconcert (1) kerstconcert (2) kerstconcert (3) kerstconcert (4) kerstconcert (5) kerstconcert (6) kerstconcert (7) kerstconcert (8) kerstconcert (9) kerstconcert (10) kerstconcert (11) kerstconcert (12) kerstconcert (13) kerstconcert (14) kerstconcert (15) kerstconcert (16) kerstconcert (17) kerstconcert (18) kerstconcert (19) kerstconcert (20) kerstconcert (21) kerstconcert (22) kerstconcert (23) kerstconcert (24) kerstconcert (25) kerstconcert (26) kerstconcert (27) kerstconcert (28) kerstconcert (29) kerstconcert (30) kerstconcert (31) kerstconcert (32) kerstconcert (33) kerstconcert (34) kerstconcert (35) kerstconcert (36) kerstconcert (37) kerstconcert (38) kerstconcert (39) kerstconcert (40) kerstconcert (41) kerstconcert (42) kerstconcert (43) kerstconcert (44)