Wethouder Christien van Wijk bracht een werkbezoek aan Stichting Thuisteam Twente en Broodplankenzo

Wethouder Christien van Wijk bracht woensdag een werkbezoek aan Stichting Thuisteam Twente en Broodplankenzo. Bij Thuisteam Twente liet zij zich informeren over het innovatieve project Beschermd Thuis in de binnenstad. Ook de nieuwe manier van thuiszorg en -begeleiding werd besproken, hierbij combineren medewerkers meerdere taken zodat cliënten niet voor elke taak een andere medewerker over de vloer krijgen.

Vervolgens sprak wethouder Van Wijk twee bewoners binnen het Beschermd Thuis project die hun ervaringen met de wethouder deelden. Het werkbezoek werd daarna voortgezet bij Broodplankenzo. Hier krijgen mensen, ongeacht hun achtergrond, de kans om mee te doen. Van bomen worden nu nog broodplanken gemaakt, maar de iniatiefnemers Hilleke en Marco Kuitert willen het project graag uitbreiden naar Stadshout. Bomen kunnen dan verwerkt worden tot bijvoorbeeld bankjes en tafels die her en der het straatbeeld verrijken, maar ook andere houtproducten voor speciale locaties of gelegenheden. Op het gebied van maatschappelijke deelname en dagbesteding werkt Broodplankenzo intensief samen met Thuisteam Twente.

m_C_M_4265 m_C_M_4268 m_C_M_4270