PRACHTIG NIEUWJAARSCONCERT OOSTVAARDERS.

PRACHTIG NIEUWJAARSCONCERT OOSTVAARDERS.

Afgelopen zaterdag hield shantykoor de Oostvaarders een geslaagd Nieuwjaarsconcert in wijkcentrum De Schelf. Voor een uitverkochte zaal traden de 60 zangers en het zes man grote combo voor het eerst alleen op. Andere jaren werden groepen als De Schellevissen, The Baggars ‘ Clan en de Flagiolettes ( een meidengroep) gevraagd deze avond mede kleur te geven.

De Oostvaarders hebben bewust gekozen voor het einde van januari omdat dit koor erg veel gevraagd wordt voor kerstoptredens en zij daarmee in de afgelopen kerstperiode erg druk zijn geweest. Om representatief voor de dag te kunnen komen hadden de mannen van dirigent Hans Visschedijk de vier januari repetities nodig om de fijne kantjes aan dit optreden te slijpen.

Han Visschedijk en het combo, bestaande uit comboleider Anton Visscher, gitaar, de accordeonisten  Harrij Jansen, Jan Kamp en Ben Schutte, basgitarist Rien Busscher en drummer Henny ten Berge, hebben de bezoekers een attractief programma voorgeschoteld waarin de hoofdmoot natuurlijk de zeemansliederen waren verpakt in een aantal Ierse ballets, iets waardoor het koor steeds meer naam maakt. Als bijzonderheid heeft Visschedijk zijn mannen een aantal medleys laten instuderen van bekende artiesten uit de jaren zeventig. Zo vermaakte het publiek zich uitstekend met songs van Freddy Quin, Fats Domino, Engelberg Humperdinck, Tom Jones en Elvis Presley. Zo toonden de Oostvaarders aan het talrijke publiek waar het in haar 12 ½ jarig bestaan toe in staat is en welk een kwalitatieve veranderingen dit het koor heeft gebracht. Eerst onder de bezielende leiding van Johan Vloedbeld uit Ootmarsum en nu met Hans Visschedijk uit Hengelo hebben de Oostvaarders grote stappen gemaakt en dat werd door de volle zaal op waarde geschat. Het grote applaus na afloop sprak boekdelen toen om 21.00 uur door het shantykoor nog een extra toegift werd geboden.

Een gedeelte van de opbrengst heeft het shantykoor De Oostvaarders beschikbaar gesteld aan het Jeugd Sport Fonds van Almelo en penningmeester Ben Steffens kon een cheque van E 500,- overhandigen aan de voorzitter van dit fonds, oud wethouder Anton Sjoers. Deze sprak zijn dank uit aan de Oostvaarders voor zoveel sociale betrokkenheid  bij de Almelose bevolking en met name bij de sportende jeugd.

Om 21.00 uur begon de afterparty met de band “Fluitje van een cent”uit Ootmarsum en scoorden de Oostvaarders weer hoog met een uitgebreide verloting op zijn eigen wijze gepresenteerd door René Teerlink.

oostvaarders (2)

Al deze prijzen zijn aangeboden door de hoofd sponsoren Zwanenberg en Huls

oostvaarders (1) oostvaarders (3) oostvaarders (4)

Het was hele maal uitverkocht

oostvaarders (5) oostvaarders (6) oostvaarders (7) oostvaarders (8)

Het optreden begon

oostvaarders (9) oostvaarders (10) oostvaarders (11) oostvaarders (12) oostvaarders (13) oostvaarders (14)

Ze zongen allemaal uit volle borst mee

oostvaarders (15) oostvaarders (16) oostvaarders (17) oostvaarders (18) oostvaarders (19) oostvaarders (20) oostvaarders (21) oostvaarders (22) oostvaarders (23) oostvaarders (24) oostvaarders (25) oostvaarders (26) oostvaarders (27)

Zelf de Toppers waren gekomen

oostvaarders (28) oostvaarders (29) oostvaarders (30) oostvaarders (31) oostvaarders (32) oostvaarders (33) oostvaarders (34)

Moedertje ik moet je weer verlaten

oostvaarders (35) oostvaarders (36) oostvaarders (37) oostvaarders (38) oostvaarders (39) oostvaarders (40)De Oostvaarders gaf de het Jeugd Sport Fonds van Almelo een cheque van E 500,

oostvaarders (41) oostvaarders (42) oostvaarders (43) oostvaarders (44)

Oostvaarders gaf weer een uitgebreide verloting op zijn eigen wijze gepresenteerd door René Teerlink.

oostvaarders (45) oostvaarders (46)

En toen de beentjes van de vloer

oostvaarders (47) oostvaarders (48)