Jet Bussemaker houd Herman Höften Lezing in de bibliotheek

Jet Bussemaker houd Herman Höften Lezing in de bibliotheek

 Ieder kind moet het beste uit zichzelf kunnen halen.
Dit was de titel van de negende Herman Höften Lezing die maandagavond in leescafé De Meridiaan werd uitgesproken door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij heeft al een lange carrière achter de rug waarbij vooral onderwijs haar passie is. Ook deze boeiende lezing werd toegespitst op haar stokpaartje onderwijs en daarin kwam ze tot krachtige uitspraken. Kinderen die voor een dubbeltje zijn geboren kunnen die via goed onderwijs een kwartje worden? In 1960 stroomde maar acht procent van de bevolking door naar het hoger onderwijs terwijl dat in 2016 al 50 % is.Daarmee werd maar weer eens bewezen dat je afkomst niet je toekomst moet bepalen. Het hoeft niet altijd HBO te zijn, ze brak een lans voor het VMBO en het VBO. Haar pleidooi voor de school als de kraamkamer van emancipatie en gelijkwaardigheid.

Deze negende lezing werd gevolgd door ruim 150 nieuwsgieringen waaronder wethouder Christien Dekken en tal van PvdA prominenten uit deze regio.

Na de lezing was er gelegenheid om met de minister in debat te gaan en velen maakten hiervan gebruik. Onder de aanwezigen veel mensen die in het onderwijs hun boterham verdienen en de discussies waren dan ook pittig.

Voorzitter van de Herman Höften werkgroep, Bert Kuiper, opende de avond die verder werd geleid door fractievoorzitter Marjolein Wessels.

Marja van Pluur, dochter van Herman Höften sprak over het feit dat haar moeder de vorige acht afleveringen met plezier had bijgewoond maar het overlijden van haar op respectabele leeftijd deze zomer heeft hieraan helaas een einde gemaakt. Zij en haar zus Karen ontvingen bloemen namens de organisatie van deze Herman Höften Lezing en na afloop waren er bloemen voor Jet Bussemaker die tevens een prachtig boek kreeg aangeboden over het textielverleden van Twente.

herman hofte lezing (1) herman hofte lezing (2) herman hofte lezing (3) herman hofte lezing (4) herman hofte lezing (5) herman hofte lezing (6) herman hofte lezing (7) herman hofte lezing (8) herman hofte lezing (9) herman hofte lezing (10) herman hofte lezing (11) herman hofte lezing (12) herman hofte lezing (13) herman hofte lezing (14) herman hofte lezing (15) herman hofte lezing (16) herman hofte lezing (17) herman hofte lezing (18) herman hofte lezing (19) herman hofte lezing (20) herman hofte lezing (21) herman hofte lezing (22) herman hofte lezing (23) herman hofte lezing (24) herman hofte lezing (25) herman hofte lezing (26)