Hair Award bij het ROC van Twente

 Hair Award bij het ROC van Twente

hair award (1) hair award (2) hair award (3) hair award (4) hair award (5) hair award (6) hair award (7) hair award (8) hair award (9) hair award (10) hair award (11) hair award (12) hair award (13) hair award (14) hair award (15) hair award (16) hair award (17) hair award (18) hair award (19) hair award (20) hair award (21)

Goed gevulde tafel met prijzen

hair award (22) hair award (23) hair award (24) hair award (25) hair award (26) hair award (27) hair award (28) hair award (29) hair award (30) hair award (31) hair award (32) hair award (33) hair award (34) hair award (35) hair award (36) hair award (37) hair award (38) hair award (39) hair award (40) hair award (41) hair award (42)

Almelo, 20 maart 2017 – Het niveau was hoog tijdens de Hair Award, de jaarlijkse kapperswedstrijden van ROC van Twente. Tussen de 300 en 350 studenten van alle leerjaren van de kappersopleidingen in Almelo en Enschede deden mee. De centrale hal van de schoollocatie Wierdensestraat in Almelo was ingericht als wedstrijdruimte. In de periode voorafgaand aan deze wedstrijd werd al gewerkt aan ideeën door een moodboard te maken. In het thema ‘Something old, something new’ verzorgden de studenten een totaalplaatje van haar, make-up en kleding, waarbij een combinatie van oude en nieuwe accenten terug moest komen in de haarstijlen.

Aanwezigheid werkveld en publiek

En het was druk. Ruim 700 bezoekers, bestaande uit familie en vrienden van de deelnemers, zagen dat creativiteit en originaliteit op hoog niveau lagen. Ook het werkveld was ruimschoots aanwezig. De jury bestond uit in totaal twaalf kappers uit het regionale werkveld. In de jurykamer werd, onder leiding van Peter Goldewijk van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), hard gewerkt om de tellingen bij te houden. Het publiek genoot van het creatieve kapperstalent, dat afgewisseld werd met optredens van studenten van de opleiding Muzikant. De Hair Award bood een ongedwongen setting waarin onderwijs, studenten, ouders en het werkveld bij elkaar kwamen.

De winnaars zijn…

In de categorie eerstejaars BOL-studenten:

 1. Emma Schapelhouman (16, Hengelo), leerbedrijf Absolutely Margret te Hengelo
 2. Sanne de Bruin (17, Hengelo)
 3. Romy Bakhuis (17, Hengelo), leerbedrijf Kapsalon Gulperian te Almelo
 4. In de categorie eerstejaars BBL-studenten:
 1. Daniel Bruiss (17, Enschede), leerbedrijf Arvid’s te Haaksbergen
 2. Bo Masselink (17, Albergen), leerbedrijf Kapsalon Huub te Tubbergen
 3. Tayler Vrolijk (18, Enschede), leerbedrijf Zosuus Hairlab te Haaksbergen

In de categorie tweedejaars BOL-studenten:

 1. Anahit Grigorian (24, Almelo), leerbedrijf Sem Ali’s te Almelo
 2. Alys Azad Sirob (21, Wierden), leerbedrijf Beauty Touch by Anton te Almelo
 3. Marell Meerwijk (18, Tubbergen), leerbedrijf Kapsalon Bodrum te Rijssen

In de categorie tweedejaars BBL-studenten:

 1. Jady Busschers (18, Enschede), leerbedrijf Kinki Kappers te Enschede
 2. Alin Ohanian (20, Almelo), leerbedrijf Velvet Monkey House of hair te Almelo
 3. Sanne Peter (18, Den Ham), leerbedrijf Ladies Only te Ommen

In de categorie niveau 1, Entreeopleiding

 1. Romee Ulenreef (17, Almelo), leerbedrijf Eyes on Hairfashion te Almelo
 2. Ayleen Kilisli (17, Oldenzaal), leerbedrijf Barbershop Mousa te Almelo
 3. Daphne Spijker (17, Hengelo), leerbedrijf Berteke Hairstyling te Borne

In de categorie Barbier wedstrijd

 1. Jameel Bagdasaarjaan (20, Almelo), leerbedrijf Barbershop Almelo te Almelo
 2. Denice Valk (18, Nijverdal), leerbedrijf Kuipers Haarmode te Enter
 3. Antonijos Sarkis (20, Enschede), leerbedrijf Kapstars Haarmode te Enschede

De winnaars in de verschillende categorieën ontvingen een mooi prijzenpakket. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Kappersgroothandel Oude Alink te Hengelo, Goldwell Nederland en ROC van Twente.

De derdejaarsstudenten hadden dit jaar een andere taak. Zij ontvingen een grote groep aspirant studenten om ze te informeren over wat de opleiding inhoudt. Op deze manier kregen de leerlingen van het vmbo, die zich al hebben aangemeld om in september met de kappersopleiding te starten, een goed beeld.

Selfmade

Studenten van ROC van Twente zijn ‘Selfmade’. In hun opleiding bij ROC van Twente leren zij echt een beroep en krijgen ze ruimte om zichzelf te ontwikkelen: onder andere in projecten samen met andere studenten. En ook tijdens lessen of stages. Door het maken van hun eigen werkstukken en praktijkopdrachten ervaren de studenten hoe het voelt om straks echt aan het werk te zijn. Zij gaan de uitdaging aan en maken het zelf, letterlijk en figuurlijk. Met hun talenten èn de juiste mbo-opleiding.