Almelose kunstenares Sibyl Heijnen vertrekt naar Biënnale Venetië

Almelose kunstenares Sibyl Heijnen vertrekt naar Biënnale Venetië

Op 23 april a.s. vertrekt het kunstwerk van Sibyl Heijnen naar de Biënnale in Venetië, waar het dan tot eind november te bezichtigen is in Palazzo Bembo, nabij de Rialtobrug. Een bezoek aan Venetië zal niet voor iedereen zijn weggelegd, dus nodigen wij u bij dezen van harte uit voor een uitzwaaimoment op zaterdag 15 april van 15.00 tot 17:00 uur in het atelier van Sibyl aan de Hillenraadt 6 te Almelo. Het werk dat op de Biënnale tentoongesteld wordt, is dan uitgebreid te bezichtigen en er is ook de gelegenheid voor een gesprek met Sibyl.

Sibyl Heijnen

De in Kerkrade geboren Sibyl Heijnen heeft sinds 1991 haar atelier in Almelo. In haar werk experimenteert ze met veel verschillende materialen zoals dierenhuiden, kunstgras, diverse (edel-) metalen, textiel en rubber. Hoewel ze ook kleinere werken en sieraden maakt, is Heijnen het bekendst om haar grote installaties. Hiermee exposeerde ze reeds over de hele wereld in meer dan 20 landen waaronder een solo expositie in het Nationale Museum voor Moderne Kunst in Kyoto, Japan. Vorig jaar was in Museum de Fundatie, kasteel Het Nijenhuis, haar solo-expositie ‘Ruimte voor reflectie’ te bewonderen. In de raadszaal in Almelo is onlangs haar ‘Waterval van lijnen’ aangebracht; kunstwerk en raambekleding in één.

Biënnale Venetië

De Biënnale van Venetië is een tweejaarlijkse kunsttentoonstelling waar het summum van de internationale kunstwereld zijn werk aan het publiek toont. In de even jaren staat de Biënnale in het teken van architectuur en in de oneven jaren in het teken van kunst. Er zijn verschillende landenpaviljoens, waaronder het Rietveldpaviljoen van Nederland. Daarnaast is er een hoofdtentoonstelling en vrij toegankelijke tentoonstellingen, de zogenaamde ‘Collateral Events’. Het werk van Sibyl Heijnen maakt onderdeel uit van het Collateral Event “Personal Structures” dat wordt gehouden in Palazzo Bembo en Palazzo Mora.

Foto’s geleraaf

sibylDSC_6865-800

sibylDSC_6858-800 sibylDSC_6859-800 sibylDSC_6861-800 sibylDSC_6862-800 sibylDSC_6863-800 sibylDSC_6867-800 sibylDSC_6870-800 sibylDSC_6871-800