Familiedag ‘Het Verzet Kraakt’

Familiedag ‘Het Verzet Kraakt’ en première documentaire

Meer dan 100 familieleden van de verzetsstrijders die een rol hebben gespeeld bij de overval op de Nederlandsche Bank in Almelo in november 1944, kwamen op zondag 30 april bij elkaar op het Indiëterrein in Almelo. Op de familiedag gaat de indrukwekkende documentaire van programmamaker Peter Schoof in première en licht regisseur Jasper Verheugd de plannen voor de theatervoorstelling in september 2017 toe.    

Willem van Walderveen, zoon van één van de overvalplegers en organisator van de familiedag: ‘deze dag staat in het teken van ontmoeten, samen zijn en verhalen delen. Een groot deel van de genodigden heeft een bijdrage geleverd aan ‘Het Verzet Kraakt’: door verhalen, kennis of andere zaken met ons te delen. We willen ze hiervoor bedanken: daarom hebben we ze uitgenodigd.’

Documentaire

Programmamaker Peter Schoof heeft over de bankoverval van 15 november 1944 een documentaire gemaakt. Door middel van interviews met nabestaanden en archiefbeelden wordt de verzetsdaad geduid. De documentaire is vanaf mei op RTV Oost te zien. Tijdens de familiedag wordt deze voor het eerst aan publiek vertoond.

Theatervoorstelling

Onderdeel van ‘Het Verzet Kraakt’ is een musical en theaterspektakel in augustus/ september 2017. Regisseur Jasper Verheugd die onder andere theaterproducties voor Studio 100, Senf Theaterpartners en Rick Engelkes Producties heeft gemaakt. Verheugd licht tijdens de familiedag op 30 april de plannen en de verhaallijn van de theaterproductie van ‘Het Verzet Kraakt’ toe.

het verzet kraakt (1) het verzet kraakt (2) het verzet kraakt (3) het verzet kraakt (4) het verzet kraakt (5) het verzet kraakt (6) het verzet kraakt (7) het verzet kraakt (8) het verzet kraakt (9) het verzet kraakt (10) het verzet kraakt (11) het verzet kraakt (12) het verzet kraakt (13) het verzet kraakt (14) het verzet kraakt (15) het verzet kraakt (16)