Opening CTT XL Park door Arjen Gerritsen en Wim Heylen

   Opening CTT XL Park door Arjen Gerritsen en Wim Heylen

Op 19 april werd het nieuwe kantoor van CTT op het XL Park in Almelo geopend door burgemeester Arjen Gerritsen en Wim Heylen.

CTT opereert sinds 2001 de containerterminal in Hengelo die sindsdien is uitgegroeid tot de grootste inland-containerterminal van Nederland. In 2012 besloot CTT samen met XL Park om een dependance van deze terminal op het XL Park te stichten omdat daarmee de ontwikkeling van het XL Park een nieuwe impuls krijgt. Na de nodige vertraging door bezwaarmakers kon vanaf december vorig jaar alsnog de kraan worden opgebouwd en het kantoor worden afgebouwd zodat CTT XL Park nu klaar is om de containerstromen van bestaande en nieuwe bedrijven op het XL Park en in de omgeving van Almelo te vervoeren. Door de combinatie van vervoer over water en grootschalige bedrijfslocaties kan het XL Park bijdragen aan de ontwikkeling van Twente tot een logistieke hotspot. Omdat de logistiek veel nieuwe werkgelegenheid kan bieden is dit een belangrijke ontwikkeling voor Twente.

De symbolische openingshandeling werd verricht door burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo en Wim Heylen, oprichter en CEO van Groep Heylen.

ctl park (1) ctl park (2) ctl park (3) ctl park (4) ctl park (5) ctl park (6) ctl park (7) ctl park (8) ctl park (9) ctl park (10) ctl park (11) ctl park (12) ctl park (13) ctl park (14) ctl park (15) ctl park (16) ctl park (17) ctl park (18) ctl park (19) ctl park (20) ctl park (21) ctl park (22) ctl park (23) ctl park (24) ctl park (25) ctl park (26) ctl park (27) ctl park (28) ctl park (29) ctl park (30) ctl park (31) ctl park (32) ctl park (33) ctl park (34) ctl park (35) ctl park (36) ctl park (37) ctl park (38) ctl park (39) ctl park (40)