Almelospeld naar Ben Kamphuis van de Almeloopers

Almelospeld naar Ben Kamphuis van de Almeloopers

‘Ik dacht nog wat doet mijn familie in eens hier in de raadzaal’, laat een blij verraste Ben Kamphuis weten. Hij kreeg woensdag 17 mei  j.l. onlangs uit handen van burgermeester Arjen Gerritsen de Almelospeld uit gereikt vanwege zijn vele werk voor de Roparun.  Hij is al jaren de teamcaptain bij de Almeloopers. Het is zijn persoonlijke verdienste geweest dat de Almeloopers tijdens hun tocht van Hamburg naar Rotterdam ook door Almelo komen. Hij heeft van Almelo een echte doorkomststad gemaakt.  Dat heeft veel, heel veel geld opgeleverd omdat Almelo in de afgelopen jaren  drie keer eerste werd,  een  keer tweede en een keer derde als doorkomstad. Daarmee konden verschillende plaatselijke organisatie rekenen op geldelijke ondersteuning.  Natuurlijk moeten de doelen wel gerelateerd zijn aan dat waar de Roparun voor staat.  Geld inzamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Tijdens de speciale avond werden een viertal organisaties voorzien van een fraaie cheque. De hospice het Nieuwland kreeg een cheque ter waarde van € 3900,- Dit geld willen ze gaan besteden aan de opleiding van verpleegkundigen in de palliatieve zorg. De stichting Even Maar  kreeg een bedrag van €767,-  om de vele vrijwilligers  te kunnen laten werken met een speciaal spel ‘alle sterren aan de hemel’. De hospice  het Meulenbelt had een speciale rolstoel aangevraagd om doodzieke mensen de gelegenheid te bieden nog even naar buiten te kunnen. Ze kregen €7000,- en die rolstoel gaat er komen. Ruim €26.050,- gaat er naar het inloophuis in oprichting.  Nel Nienhuis van dit inloophuis gaf aan dat de realisatie van stichting van het inloophuis in volle gang is. Het mooie bedrag dat binnen gekomen is wordt vooral besteed aan de inrichting van het nieuwe inloophuis.

Tijdens de avond werd ook in gegaan op de samenwerking met Almelo Allee. Daarbij werd  doorgegeven dat een deel van de opbrengst van Almelo Allee ook naar de hospice  gaat. De Almeloopers zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de Roparun. Het team dat de doorkomst in Almelo verzorgd is heel druk bezig om alles in Almelo goed te laten verlopen, waardoor het een super feestelijke doorkomst voor alle Roparunners wordt. Hopelijk  wint  Almelo dan weer de eerste prijs als doorkomststad. Dat staat voor hele mooie extra inkomsten die vervolgens weer door gegeven worden aan de goede doelen.

europa run (1) europa run (2) europa run (3) europa run (4) europa run (5) europa run (6) europa run (7) europa run (8) europa run (9) europa run (10) europa run (11) europa run (12) europa run (13) europa run (14) europa run (15) europa run (16) europa run (17) europa run (18) europa run (19) europa run (20) europa run (21)