Free a girl Almelo is vanmorgen om 11 uur geopend door burgemeester Arjen Gerritsen.

Free a gril Almelo is vanmorgen om 11 uur geopend door burgemeester Arjen Gerritsen. ‘Openen is de verkeerde term, opsluiten is beter’ aldus Arjen Gerritsen. Hij heeft de eerste twee deelnemers in Almelo, Frija Spekreijse en Mark Jan Fledderus, op mogen sluiten.

Free a Girl zet zich in voor duizenden meisjes die worden gedwongen tot prostitutie. Het zijn schrijnende situaties waarin deze meisjes zich bevinden. Tijdens dit event worden er bij de restaurants hokjes geplaatst van 1 x 2 meter die symbolisch staan voor de (afgesloten) ruimtes waarin deze jonge meisjes zich bevinden en waar zij meerdere keren per dag seksueel misbruikt/mishandeld worden.

Tot en met zaterdag worden elke dag twee deelnemers opgesloten. Van 11 tot 23 uur zitten de deelnemers bij Nielz op het terras in hun hokje. Behalve donatie hebben de deelnemers leuke veilingitems. Kijk vooral op www.freeagirl.nl/lockmeup/restaurants/nielz/

free gril (1) free gril (2) free gril (3) free gril (4) free gril (5) free gril (6) free gril (7) free gril (8) free gril (9) free gril (10) free gril (11) free gril (12) free gril (13) free gril (15)