Het keurmerk van de Green Flag Award

Zoals jullie weten hebben een aantal Almelose parken al jarenlang het keurmerk van de Green Flag Award. Van 30 mei (vandaag) tot en met 2 juni worden er in Almelo een juryleden opgeleid die ook in andere stedenparken gaan beoordelen voor die prestigieuze onderscheiding. De aspirant-juryleden zijn afkomstig uit Hengelo, Enschede, Oldenzaal en het Duitse Neuenhaus. De opleiding wordt verzorgd door een delegatie van Green Flag uit Engeland en een Almelose vertegenwoordiger van deze organisatie. Vandaag krijgen de juryleden theorie, morgen en overmorgen gaan zij de praktijk beoefenen in verschillende Almelose parken. De bedoeling is dat Green Flag op termijn in alle landen lokale juryleden opleidt, zodat deze niet meer zoals voorheen standaard uit Engeland hoeven te komen. Zo is de Almelose vertegenwoordiger van Green Flag vorig jaar ook betrokken geweest bij de opleiding van inspecteurs in Duitsland.

greenvlag (5)

greenvlag (1) greenvlag (2) greenvlag (3) greenvlag (4) greenvlag (6) greenvlag (7) greenvlag (8) greenvlag (9) greenvlag (10) greenvlag (11) greenvlag (12) greenvlag (13) greenvlag (14) greenvlag (15)