Een warm, droog, nat maar vooral gezond einde van de 51e Almelose Ruiterdagen

Een warm, droog, nat maar vooral gezond einde van de 51e Almelose Ruiterdagen

Na een stormachtige inschrijving – met de pony’s na 41 minuten al vol – kijken wij terug op een prachtige week paardensport. Met enkele snikhete dagen met temperaturen ruim boven de 30 graden maar ook met een nat weekend als afsluiting.

Het was ook een hele gezonde editie. Geen enkele ambulance was er nodig tijdens de wedstrijden en ook de EHBO-ers hoefden slechts enkele keren in actie te komen voor een valpartij maar allemaal zonder ernstige gevolgen.

Op zaterdag 24 juni werd de Grote Prijs van Almelo verreden met als prijswinnaar bij het springen Anne-Lotte Tijhuis van de Molenruiters uit Langeveen. Zij kreeg de wisselbeker en een goed gevulde enveloppe.

De Grote Prijs van Almelo dressuur is de Kür op muziek bij kunstlicht dit jaar gesponsord door Fairfax Sattlers uit Engeland met als ereprijs een dressuurzadel van het genoemde merk en als tweede plaats een hoofdstel. Deze prijs is gewonnen door Romy Bemelmans uit het Limburgse Hulsberg.

Op de laatste zondag waren er heel veel finales waarbij de organiserende vereniging, de Looleeruiters, goede zaken deed. Debby Hammink wint de finale B bij het springen en Marleen de Jong en Lotte Klumper zijn beide tweede in respectievelijk de M2 en Z2 dressuur.

En dan natuurlijk als klap op de vuurpijl de Bolk Transport Trail Jumping Almelo met als ereprijs een Kylix paardensolarium. Na een zinderende finale over een van de moeilijkste parcoursen van Nederland met 23 natuurhindernissen en een lengte van 1,2 kilometer is als winnaar in de waterbak gedompeld Eric ten Cate met Cool Carimo van rijvereniging St. Joris in een balkje in de barrage met in totaal 4 strafpunten.

De organisatie kijkt terug op een prachtige 51e editie en kijkt met vol vertrouwen uit naar 15 t/m 24 juni 2018 want voor die data staan voorlopig de 52e editie gepland.

laatsre ruiterdag (1) laatsre ruiterdag (2) laatsre ruiterdag (3) laatsre ruiterdag (4) laatsre ruiterdag (5) laatsre ruiterdag (6) laatsre ruiterdag (7) laatsre ruiterdag (8) laatsre ruiterdag (9) laatsre ruiterdag (10) laatsre ruiterdag (11) laatsre ruiterdag (12) laatsre ruiterdag (13) laatsre ruiterdag (14) laatsre ruiterdag (15) laatsre ruiterdag (16) laatsre ruiterdag (17) laatsre ruiterdag (18) laatsre ruiterdag (19) laatsre ruiterdag (20) laatsre ruiterdag (21) laatsre ruiterdag (22) laatsre ruiterdag (23) laatsre ruiterdag (24) laatsre ruiterdag (25) laatsre ruiterdag (26) laatsre ruiterdag (27) laatsre ruiterdag (28) laatsre ruiterdag (29) laatsre ruiterdag (30) laatsre ruiterdag (31) laatsre ruiterdag (32) laatsre ruiterdag (33) laatsre ruiterdag (34) laatsre ruiterdag (35) laatsre ruiterdag (36) laatsre ruiterdag (37) laatsre ruiterdag (38) laatsre ruiterdag (39) laatsre ruiterdag (40) laatsre ruiterdag (41) laatsre ruiterdag (42) laatsre ruiterdag (43) laatsre ruiterdag (44) laatsre ruiterdag (45) laatsre ruiterdag (46) laatsre ruiterdag (47) laatsre ruiterdag (48) laatsre ruiterdag (49)Mensen bedankt voor u komst en tot volgend jaar