Eerste Almelose editie SamenLoop voor Hoop brengt €51.000 op

Eerste Almelose editie SamenLoop voor Hoop brengt €51.000 op

“Wat een geweldige prestatie hebben we met elkaar neergezet. €51.000; een fantastisch bedrag!” Gerda Boertien, voorzitter van de Almelose afdeling van KWF en initiatiefnemer van de eerste Almelose editie van de SamenLoop voor Hoop, is super trots. Ze blikt terug op een bijzonder weekend.

Op het terrein van AVC Heracles aan de Verlengde Sportlaan in Almelo kwamen zaterdag en zondag 33 teams in actie. Zij wandelden 24 uur voor het goede doel. Tijdens de wandeling werden de lopers aangemoedigd door diverse artiesten, die zich allemaal belangeloos inzetten. Ook klonk het speciale Samenloop voor Hooplied ‘shine like you never did before.’ “Mooi om te zien wat er door zo’n evenement ontstaat. Een enorme saamhorigheid. Mensen, onder wie veel kinderen, die aanvankelijk alleen kwamen om vrienden, familie of collega’s aan te moedigen, liepen spontaan een aantal ronden mee. En ontzettend leuk om te zien met welke initiatieven mensen komen. Van een smoothiebike en een rad van fortuin tot paardrijden voor kinderen.”

Op het terrein stonden bovendien kraampjes waarop teams spullen verkochten voor het goede doel. “Het leek wel een festival, supergezellig”, aldus een deelneemster. “We krijgen allemaal met deze vreselijke ziekte te maken, dus ik ben blij dat ik nu wat kan doen”, laat een andere deelnemer weten. Burgemeester Gerritsen sprak zijn waardering uit voor de wandelaars en hun publiek. Hij liep de eerste ronde mee met de eregasten. Dat zijn mensen die nu omgaan met kanker. Ook een bijzonder moment was de kaarsenceremonie op zaterdagavond, ingeleid door weerman Dennis Wilt .

Wandelestafette
Op een SamenLoop wordt stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens en verschillende ceremonies, waarbij iedereen welkom is. De SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Met de SamenLoop voor Hoop wordt aandacht gevraagd voor de ziekte kanker en wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De 24 uur van SamenLoop voor Hoop staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Iedereen kan meedoen en meehelpen. Veel bedrijven en organisaties droegen hun steentje bij tijdens deze eerste Almelose editie.

Foto’s van Roel Immink en de Twentsefotosite

KANKERLOOP (1) KANKERLOOP (2) KANKERLOOP (3) KANKERLOOP (4) KANKERLOOP (5) KANKERLOOP (6) KANKERLOOP (7) KANKERLOOP (8) KANKERLOOP (9) KANKERLOOP (10) KANKERLOOP (11) KANKERLOOP (12) KANKERLOOP (13) KANKERLOOP (14) KANKERLOOP (15) KANKERLOOP (16) KANKERLOOP (17) KANKERLOOP (18) KANKERLOOP (19) KANKERLOOP (20) KANKERLOOP (21) KANKERLOOP (22) KANKERLOOP (23) KANKERLOOP (24) KANKERLOOP (25) KANKERLOOP (26) KANKERLOOP (27) KANKERLOOP (28) KANKERLOOP (29) KANKERLOOP (30) KANKERLOOP (31) KANKERLOOP (32) KANKERLOOP (33) KANKERLOOP (34) KANKERLOOP (35) KANKERLOOP (36) KANKERLOOP (37) KANKERLOOP (38) KANKERLOOP (39) KANKERLOOP (40) KANKERLOOP (41) KANKERLOOP (42) KANKERLOOP (43) KANKERLOOP (44) KANKERLOOP (45) KANKERLOOP (46)