Vandaag is de start van fase 2: de ontwikkeling van Haven Zuid

De voormalige V&D aan het Waagplein is veranderd in Het Warenhuis, een prachtig complex met dertig appartementen en winkelruimte. Hiermee is fase 1 van de vernieuwing van de Almelose binnenstad afgerond.

Beter Wonen, Urban Interest, de gemeente en alle samenwerkingspartners in de stad openden vandaag de start van fase 2: de ontwikkeling van Haven Zuid. In Ledeboer ontving Wethouder Christien van Wijk de genodigden. Paul Krijsen vertelde over het verleden van de Wierdensestraat, de bank Ledeboer en de Nederlandse bank. Marlies van Brink zong een lied uit de stadsproductie Het verzet kraakt. Vervolgens was er feestelijk moment op de bouwplaats met de eerste palen die de grond in werden geslagen met gedeputeerde van Haaf en Burgermeester Gerritsen. Er was voor die gelegenheid een pop-up strand opgebouwd met een knipoog naar de toekomst als hier het water voor het terras van Nielz cafe komt.

bouwfase (1) bouwfase (2) bouwfase (4) bouwfase (5) bouwfase (6) bouwfase (7) bouwfase (8) bouwfase (9) bouwfase (10) bouwfase (11) bouwfase (12) bouwfase (13) bouwfase (14) bouwfase (15) bouwfase (16) bouwfase (17) bouwfase (18) bouwfase (19) bouwfase (20) bouwfase (21) bouwfase (22) bouwfase (23) bouwfase (24) bouwfase (25) bouwfase (26) bouwfase (28) bouwfase (29)

hier worden de mokers uit gedeeld

bouwfase (30) bouwfase (31)

en hier de mokerslagen

bouwfase (32) bouwfase (33) bouwfase (34)