De eerste boorpalen de grond in

Donderdagochtend 6 juli ging de aannemer Goossen te Pas Bouw / Dura Vermeer op de bouwplaats op de hoek Wierdensestraat / Centrumplein start met het aanbrengen van boorpalen. Deze palen vormen de fundering voor de realisatie van Haven Zuid. Dit plan, onderdeel van de vernieuwing van de binnenstad, omvat 42 appartementen in Het Woonkwadrant en winkelruimte aan de toekomstige haven.

Funderingssysteem
De aannemer voert donderdagochtend de stelling aan. In de loop van de dag starten de medewerkers met het aanbrengen van de palen. Daarvoor wordt grond verwijderd, waarna de aannemer beton stort in het geboorde gat en wapening aanbrengt. Een groot voordeel van dit funderingssysteem is dat het relatief geluidsarm en praktisch trillingsvrij is. Volgens planning zijn eind volgende week alle palen aangebracht.

boorpalen (1) boorpalen (2) boorpalen (4) boorpalen (8) boorpalen (10)

Even bij praten met een van de nieuwe bewoners dat de palen op de juiste plek komen

boorpalen (11) boorpalen (12)