Het Pleinconcert in de Grote Kerk

De veertiende aflevering van het Pleinconcert op zaterdagmiddag 1 juli vond niet plaats op de Koornmarkt maar het Kerkplein was plaats van handeling, beter gezegd de Grote Kerk zelf. De stichting Pleinconcert Almelo kreeg aanzienlijk minder subsidies en sponsoring binnen dan voorgaande jaren. Daardoor kon het op de Koornmarkt benodigde grote en dure podium met geluid- en lichtinstallatie niet worden gehuurd. Vandaar dus de verhuizing want de akoestiek in de kerk is uitstekend, een podium is niet nodig en het licht is sfeervol. Het gebruikelijk avondprogramma met een groot symfonieorkest moest in 2017 om financiële redenen komen te vervallen. Maar er bleef overdag meer dan genoeg te luisteren en te kijken over. Zo kwam de Big Basement Band bezet door jongeren van Kaliber Kunstenschool en olv Frank van Nus in actie. En dezelfde dirigent zweepte het Jeugdorkest Samenwerkende Muziekverenigingen Almelo op tot een grote muzikale prestatie. Aan het Pleinconcertconcours namen zes kandidaten deel die ’s morgens een workshop van Cor Bakker hadden gevolgd en die door hem ’s middags werden begeleid tijdens hun optreden. Elianne Bakker (viool),  Arman van Dijk (piano), Roos Haafkes (zang), Wieke Kramer (viool), Anouk van de Kuilen (zang) en Maud Nieuwenhuis (zang) werden door een jury onder voorzitterschap van cultuurwethouder Christien van Wijk beoordeeld.

pleinconcert (1) pleinconcert (2) pleinconcert (3) pleinconcert (4) pleinconcert (5) pleinconcert (6) pleinconcert (7) pleinconcert (8) pleinconcert (9) pleinconcert (10) pleinconcert (11) pleinconcert (12) pleinconcert (13) pleinconcert (14) pleinconcert (15) pleinconcert (16) pleinconcert (17) pleinconcert (18) pleinconcert (19) pleinconcert (20) pleinconcert (21) pleinconcert (22) pleinconcert (23) pleinconcert (24) pleinconcert (25) pleinconcert (26) pleinconcert (27) pleinconcert (28) pleinconcert (29) pleinconcert (30) pleinconcert (31) pleinconcert (32) pleinconcert (33) pleinconcert (34) pleinconcert (35) pleinconcert (36) pleinconcert (37) pleinconcert (38) pleinconcert (39) pleinconcert (40) pleinconcert (41) pleinconcert (42) pleinconcert (43) pleinconcert (44) pleinconcert (45) pleinconcert (46) pleinconcert (47) pleinconcert (48) pleinconcert (49) pleinconcert (50) pleinconcert (51) pleinconcert (52) pleinconcert (53) pleinconcert (54)vlnr  Arman van Dijk piano 4 de prijs 25 euro  Wieke Kramer viool 2 de prijs 75 euro Roos Haafkes zang eerste prijs 125 euro

Anouk van de kuilen zang 3 de prijs 50 euro Elianne den Bakker viool ook 4 de prijs 25 euro Maud Nieuwenhuis zang ook de 4 de prijs 25 euro