Koets’nKeerls” voor de 24 editie van de Tubbergseesch-rit

Koets’nKeerls” voor de 24 editie van de Tubbergseesch-rit

ZONDAG 30 JULI stond Tubbergen weer in het teken van paarden en rijtuigen.

Met  steunvan (Trivium Meulenbeltzorg) stond Tubbergen 30 juli weer bol staan van paarden en ratelende rijtuigwielen van leden van de Twentse rijtuig-en arrenslee vereniging “deKoets’n-  Keerls”. Veel was er te zien zijn van vervoer middelen die door de adelen de land man gebruikt werden zoals paarden gerij om mee op bezoek te gaan, ter kerke te rijden, om mee te gaan trouwen, ter markt te gaan of ten doop. Uiteraard was de uitvoering vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar. Ook hing het ten nauwste samen met wat de streek aanvoertuigen bood. Toen defamilies op buiten plaatsen of in de steden een deel van hun rijtuigen afschaften en er een toen nog zeldzame automobiel voor in de plaats namen dachten we dat het tijdperk van het rijtuig voorgoed verdwenen was; het tegendeel blijkt inmiddels waar………….. In november 1969 werden de “Koets’nKeerls” opgericht en in de jaren ’70 kwamen er in Nederland heel wat rijtuigverenigingen bij maar met gepaste trots  mogen we stellen dat de “Koets’nKeerls” uitgegroeid zijn tot de grootste menvereniging van Nederland.

De Esch-rit, die dit jaar voor de 24e keer georganiseerd werd, telt ook dit jaar weer mee voor het Nederlands Kampioenschap van de N.V.T.G. (Nederlandse Vereniging  Traditioneel Gerij) dat dit jaar op 9 september in Het Kralingsebos, van af en rond de terreinen van het CHIO te Rotterdam verreden zal gaan worden.

Uiteraard is de Tubberger Eschrit een onderdeel van de Stichting Hippisch Tubbergen. (de opvolger van de Tubbergse  Paardendagen.)

Fotografen Roel Immink en de Twentsefotosite

escherit (1) escherit (2) escherit (3) escherit (4) escherit (5) escherit (6) escherit (7) escherit (8) escherit (9) escherit (10) escherit (11) escherit (12) escherit (13) escherit (14) escherit (15) escherit (16) escherit (17) escherit (18) escherit (19) escherit (20) escherit (21) escherit (22) escherit (23) escherit (24) escherit (25) escherit (26) escherit (27) escherit (28)

Het was wel een zware dag  daar werd je moe van

escherit (29) escherit (30) escherit (31) escherit (32) escherit (33) escherit (34) escherit (35) escherit (36) escherit (37) escherit (38) escherit (39) escherit (40) escherit (41) escherit (42) escherit (43) escherit (44) escherit (45) escherit (46) escherit (47) escherit (48) escherit (49) escherit (50) escherit (51) escherit (52) escherit (53) escherit (54) escherit (55) escherit (56)Alle Foto’s Staan op  OYPO  kijk boven aan