‘OBS De Kubus’ over de grootste bankroof

Op woensdag 12 juli hebben Gerard Cornelisse en Laurens ten Den de kinderen van basisschool ‘OBS De Kubus’ over de grootste bankroof aller tijden verteld. Een bankoverval gepleegd door Twentse verzetsleden in november 1944. Gerard Cornelisse (producent) vertelt wat we bijna 75 jaar na dato in Almelo en vijf omliggende gemeenten gaan doen over deze verzetsdaad onder de noemer ‘Het Verzet Kraakt’. Eén van de onderdelen is het theaterspektakel dat van 29 augustus tot en met 23 september in en om het Indiëterrein in Almelo te zien is. Laurens ten Den (schrijver) vertelt de kinderen verhalen over de grootste bankroof. Verhalen die hij heeft opgehaald bij nastaanden, kinderen, kennissen en vrienden van de verzetsleden. Tot slot hebben Yaike van Pluur en Nienke Langkamp een lied uit de voorstelling. Zij spelen de rol van Diny Edens in de voorstelling. Zij was tijdens de oorlog de vriendin van verzetsman Herman Höften.

Foto’ zijn van Bjorn van den Elst

m_hetverzetkraakt kubus_0009 m_hetverzetkraakt kubus_0019 m_hetverzetkraakt kubus_0023 m_hetverzetkraakt kubus_0028 m_hetverzetkraakt kubus_0037 m_hetverzetkraakt kubus_0039 m_hetverzetkraakt kubus_0044