Het verzet kraakt is in volle opbouw

Over 18 dagen is de lezers première van de Tubantia dus op Indië wordt met man en macht gewerkt om alles op tijd af te krijgen voor de 20 voorstellingen van Het verzet kraakt.

Vandaag de opbouw van de enorme tribunes. Zwaar werk en een grote groep mannen werkt zich in het zweet. Aan de opbouw boven de orkestbak worden de laatste punten op de i gezet zodat daar straks decorstukken kunnen worden bevestigd. In het naaiatelier heerst rust en concentratie. Tussen de kleedkamers van de acteurs staan tafels vol naaimachines, stof en rekken met kleding opgesteld. Een aantal dames werkt in opperste concentratie aan de kostuums die allemaal op maat gemaakt worden. In de Weverij repeteren de acteurs scène voor scène met de regisseur, scriptschrijver en componist. In het productiekantoor worden schema’s gemaakt met de indeling van de vele vrijwilligers en backstage passen voor al deze mensen worden alvast klaargemaakt. Runners vliegen heen en weer om benodigdheden op te halen. Voor het dagelijkse eten en drinken voor iedereen is een groep vrijwillige gastvrouwen ingezet. De kaartverkoop gaat nu al boven verwachting en een aantal avonden zijn reeds uitverkocht. Almelo maakt zich langzaam op voor een prachtige september maand!

opbouw (1)

De orkestbak wordt klaar gemaakt

opbouw (2)

Even kijken als er iemand in de bosjes zit

opbouw (3) opbouw (4) opbouw (5)

Alles wordt glad gemaakt

opbouw (6) opbouw (7)

Vanmorgen opbouw tribunes

opbouw (8) opbouw (9) opbouw (10) opbouw (11) opbouw (12) opbouw (13)

Naaiatelier

opbouw (14)

De kleding die al klaar is

opbouw (15) opbouw (16) opbouw (17)

En van middag om 2 uur

opbouw (18)