Wielercafé weer groot succes.

 

Wielercafé weer groot succes.

Het jaarlijkse wielercafé dat enkele dagen voor de echte koers wordt gehouden is dit jaar opnieuw een groot succes geworden.

Het was weer een volle bak en vele wielerliefhebbers wisten de weg naar het Hookhoes te vinden.

De gasten, Eddy Planckaert en Joost Posthuma zaten op de praatstoel en de anekdotes waren dan ook niet van de lucht.

Regelmatig schalden de lachsalvo’s door het etablissement als de 59 jarige Planckaert terug ging in de tijd dat hij een van de beste wielrenners was van België. Zo vertelde hij dat zijn moeder hem altijd raad had gegeven bij het kiezen van een meisje. Ze had daar drie gouden regels voor: Ze moet een hoer zijn in bed, een prinses in de keuken en een dame op straat. En dat, zei de Belg, is bij mij aardig gelukt!

Joost Posthuma stopte op 31 jarige leeftijd met zijn wielercarrière. De geboorte van zijn oudste kind bracht hem ertoe die beslissing te nemen mede omdat hem de sfeer in het peloton steeds meer ging tegenstaan. Hij heeft nog geen moment spijt gehad van zijn beslissing.

Het geheel werd aan elkaar gepraat door Eddy van der Ley, thans in dienst bij het AD maar hoofzakelijk door diverse wielerverenigingen aangetrokken om juist avonden als deze te presenteren.

Na de pauze was er een prominente rol weggelegd voor de rondemis Anita Baan. Samen met presentator Eddy van de Ley speelde zij een quiz met de bezoekers van het Wielercafé met als inzet een boek over het leven van de wielrenner Eddy Planckaert. Charlotte Oude Steenhof, voor kort nog secretaris van het bestuur van de Wielerronde werd uiteindelijk de winnaar. Zij toonde de beste kennis te hebben over de vragen die werden gesteld over Joost Posthuma en Eddy Planckaert.

Het jaarlijkse wielercafé dat enkele dagen voor de echte koers wordt gehouden is dit jaar opnieuw een groot succes geworden.

Het was weer een volle bak en vele wielerliefhebbers wisten de weg naar het Hookhoes te vinden.

De gasten, Eddy Planckaert en Joost Posthuma zaten op de praatstoel en de anekdotes waren dan ook niet van de lucht.

Regelmatig schalden de lachsalvo’s door het etablissement als de 59 jarige Planckaert terug ging in de tijd dat hij een van de beste wielrenners was van België. Zo vertelde hij dat zijn moeder hem altijd raad had gegeven bij het kiezen van een meisje. Ze had daar drie gouden regels voor: Ze moet een hoer zijn in bed, een prinses in de keuken en een dame op straat. En dat, zei de Belg, is bij mij aardig gelukt!

Joost Posthuma stopte op 31 jarige leeftijd met zijn wielercarrière. De geboorte van zijn oudste kind bracht hem ertoe die beslissing te nemen mede omdat hem de sfeer in het peloton steeds meer ging tegenstaan. Hij heeft nog geen moment spijt gehad van zijn beslissing.

Het geheel werd aan elkaar gepraat door Eddy van der Ley, thans in dienst bij het AD maar hoofzakelijk door diverse wielerverenigingen aangetrokken om juist avonden als deze te presenteren.

Na de pauze was er een prominente rol weggelegd voor de rondemis Anita Baan. Samen met presentator Eddy van de Ley speelde zij een quiz met de bezoekers van het Wielercafé met als inzet een boek over het leven van de wielrenner Eddy Planckaert. Charlotte Oude Steenhof, voor kort nog secretaris van het bestuur van de Wielerronde werd uiteindelijk de winnaar. Zij toonde de beste kennis te hebben over de vragen die werden gesteld over Joost Posthuma en Eddy Planckaert.

wielercafe (1)

het nieuwe lokaal van hookhoos  loods

wielercafe (2) wielercafe (3) wielercafe (4) wielercafe (5) wielercafe (6) wielercafe (7) wielercafe (8) wielercafe (9) wielercafe (10)

zo’n stukje lag ik voor

wielercafe (11) wielercafe (12) wielercafe (13) wielercafe (14) wielercafe (15) wielercafe (16) wielercafe (17) wielercafe (18) wielercafe (19) wielercafe (20) wielercafe (21) wielercafe (22) wielercafe (23) wielercafe (24) wielercafe (25) wielercafe (26) wielercafe (27) wielercafe (28) wielercafe (29) wielercafe (30) wielercafe (31) wielercafe (32) wielercafe (33) wielercafe (34)