Witzand Bouwmaterialen opent megavestiging in Almelo

Witzand Bouwmaterialen opent megavestiging in Almelo

ALMELO − Aan de Sluiskade Noordzijde in Almelo wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw fase 1 van Witzand Bouwmaterialen. Met ingang van 1 september 2017 vinden bouwprofessionals hier een gigantisch afhaalcentrum met een meer dan compleet aanbod bouwmaterialen. De totale oppervlakte van de nieuwbouw bedraagt ruim 5000 vierkante meter.

Hypermoderne drive-through

Witzand realiseerde de afgelopen maanden een hypermodern drive-through afhaalcentrum. De klant wordt hier helemaal ontzorgd. Hij rijdt naar binnen, vertelt de medewerkers wat hij nodig heeft en vervolgens wordt alles netjes in zijn bus of aanhanger gelegd, terwijl de klant zelf een kopje koffie drinkt.  In een grote bouwshop van zo’n 700 vierkante meter kan de bouwvakman terecht  voor al zijn gereedschap, schroeven, kitten e.d.

De openingstijden zijn op werkdagen van 06:00 uur ’s ochtends tot 19:00 uur ’s avonds.

Op zaterdag is de drive-through en bouwshop open van 08:00 uur tot 13:00 uur.

Excellente duurzaamheid

Het streven naar duurzaamheid, per definitie een van de kernuitgangspunten voor Witzand Bouwmaterialen, heeft ook bij dit project een grote rol gespeeld. Het nieuwe pand is energie neutraal en voldoet bovendien aan de eisen van het BREEAM Excellent-certificaat. BREEAM-NL is een gezaghebbende beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.

Nieuwbouw fase 2

Begin september gaat de nieuwbouw fase 2 van start. Na de sloop van het oude kantoor wordt in het komende halfjaar een compleet nieuw logistiek centrum en een bewerkingsafdeling voor hout gerealiseerd.

Over Witzand Bouwmaterialen bv

De oorsprong van Witzand Bouwmaterialen bv ligt in de houthandel Witzand, in 1894 opgericht in Almelo. In de loop der jaren heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een totaalaanbieder voor de bouw en de (timmer)industrie, met ruim honderd medewerkers en 6 vestigingen in Oost-Nederland. Naast bouwmaterialen levert Witzand complete prefab dak- en cascoconstructies.

m_COEN5629 m_COEN5630 m_COEN5631 m_COEN5633 m_COEN5634 m_COEN5636 m_COEN5637 m_COEN5638 m_COEN5640 m_COEN5642

Het nieuwe kantoor

m_COEN5644

Het oude kantoor

m_COEN5645