InnerWheel geeft een cheque van 5500 euro aan Huntington

InnerWheel Almelo geeft een  cheque 5500 euro aan het campagneteam Huntington

Overhandiging cheque en start nieuw goed doel

Op woensdag 20 september 2017 overhandigt het bestuur van InnerWheel Almelo een cheque aan het campagneteam Huntington en vertelt Alice Bomers over het nieuwe goede doel.

De leden van InnerWheel Almelo hebben het afgelopen seizoen tal van activiteiten georganiseerd om geld binnen te halen voor de campagne Huntington, het goede doel van het seizoen 2016-2017. Zo was er o.a. de jaarlijkse wijnactie, werden boeken verkocht op diverse boekenmarkten en zijn kerststukken gemaakt en verkocht. Woensdag a.s. mag Sanne Nibourg namens het campagneteam Huntington de cheque in ontvangst nemen.

Het nieuwe goede doel voor het komende seizoen van InnerWheel Almelo is de ondersteuning van St. Francis Nyengaschool of nursing and midwifery. Een school met 170 studenten verpleeg- en verloskunde in het zuidoosten van Oeganda, in Jinja, nabij het Victoriameer. De school wil verpleeg- en verloskundigen op een hoger niveau opleiden om de kwaliteit van zorg in de praktijk te kunnen verbeteren.

Er is meer kennis nodig om betere zorg te geven tijdens en na de zwangerschap en bevalling. De kindersterfte moet omlaag, de verloskundige zorg moet verbeteren. In het verleden stond vooral de zorg voor patiënten met Malaria en Lepra centraal. Nu worden in het ziekenhuis mensen met kanker behandeld en moeten verpleegkundigen kennis hebben van palliatieve zorg.

InnerWheel is een wereldwijd actieve serviceorganisatie met meer dan 100.000 leden. Het is een serviceclub die elkaar inspireert en staat voor vriendschap. Vanuit die gedachte gaan de leden van InnerWheel Almelo ook het komende seizoen weer diverse activiteiten organiseren om geld bijeen te brengen.

huntington (12)huntington (1)huntington (2)huntington (3)huntington (6)huntington (7)huntington (8)huntington (9)huntington (11)huntington (12)