Burgemeester en Brandweer op kraam visite in de Duparcstraat

Met een grote brandweerauto reed burgemeester Arjen Gerritsen vanmiddag de Duparcstraat in om daar te gaan kraamschudden bij de ouders van Antonia Helena Andrzejkowicz, de eerste baby die in oktober in Almelo is geboren. Hij bood hen een geboortekoffer aan, met daarin onder meer een rookmelder. Doel hiervan is gezinnen te attenderen op de brandveiligheid in huis.

Thema: Hé doe de deur dicht

Oktober staat in het teken van Brandpreventieweken met als thema: Hé doe de deur dicht! Het sluiten van binnendeuren levert kostbare tijd op om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn. Meer informatie staat op www.brandweer.nl/rozewolk

kraam viste (1)

Even een paaltje weg halen dan kan de brandweer wagen er door

kraam viste (2)

even de sirene aan dat ze er zijn

kraam viste (3) kraam viste (4) kraam viste (5) kraam viste (6) kraam viste (7) kraam viste (8) kraam viste (9) kraam viste (10) kraam viste (11) kraam viste (12)