Eerste adopties rotondes Almelo helemaal rond

EERSTE ADOPTIES ROTONDES ALMELO HELEMAAL ROND

Kees Smit Tuinmeubelen en bakkerij Deterd zijn de eerste twee bedrijven in Almelo die samen met AOC oost rotondes adopteren. Donderdag 19 oktober om 10.30 uur ondertekent wethouder Irene ten Seldam namens de gemeente op het AOC Oost de beide overeenkomsten voor de twee rotondes aan de Bornebroeksestraat.

Bakkerij Deterd adopteert de rotonde op de Bornerbroeksestraat-Rietstraat en Kees Smit Tuinmeubelen de rotonde op de Bornerbroeksestraat – Ambachtstraat . Wat Jan Deterd, eigenaar Bakkerij Deterd, betreft was de keuze snel gemaakt: ‘De rotonde ligt op steenworp afstand van ons bedrijf. Wij bestaan al sinds 1927 en op deze manier schenken we ook wat aan de buurt.’ De gemeente geeft met deze adopties bedrijven en organisatie de ruimte om op unieke wijze zichzelf te presenteren. Daarnaast hoopt zij dat na deze eerste twee adopties er meer organisaties en bedrijven aansluiten.

Reclame of kunst AOC-studenten helpen beide bedrijven bij het onderhoud van de rotondes. In ruil voor deze samenwerking en een bedrag kunnen zij een reclame-uiting of een kunstobject plaatsen. Kees Smit Tuinmeubelen kiest voor een taekhouten tuinbank en bakkerij Jan Deterd denkt aan een kunstobject van een brood. Beide bedrijven gaan een adoptie aan van 5 jaar.

Prairie en siergrassen De drie mbo-studenten hebben aan de hand van de thema’s prairie en siergrassen de ontwerpplannen uitgewerkt. In de prairierotonde komen bloeiende planten die het hele jaar aantrekkelijk zijn. In de siergrassenrotonde maakten ze de link met een kleurige taart van bloeiende grassen.

Interesse voor adoptie? Bedrijven en organisaties die ook een rotonde willen adopteren, kunnen hun interesse aangeven door te mailen naar: gemeente@almelo.nl onder vermelding van rotondereclame en t.a.v. Machiel Wispels.

RETONDES (1)De rotonde riet straat bornebroekse straat voor bakkerij Jan Deterd kies voor een kunstobject van een brood

RETONDES (2)rotonde  Kees Smit Tuinmeubelen kiest voor een taekhouten tuinbank

RETONDES (3) RETONDES (4) RETONDES (5)

de jongens die dit project uitvoeren zijn Thijmen Lubbers Brian Brunsveld en Gertjan Bokhove

 

RETONDES (6) RETONDES (7) RETONDES (8) RETONDES (9)

Dit soort bloemen zullen er in komen

RETONDES (10)