Smaakvolle opening van de Pop-Up Smaak Etalage

Smaakvolle opening van de Pop-Up Smaak Etalage

De Pop-up Smaak Etalage is op maandag 30 oktober op feestelijke wijze geopend. Bij een Smaak Etalage gaat het natuurlijk om de smaak van de producten die geëtaleerd worden en dat betekent vooral proeven! En in dit geval ging het om proeven wat de regio te bieden heeft. Op basis van producten van regionale producenten liet chef-kok Eric van Veluwen wat smaken van de streek proeven. Daarnaast werd de Smaakkaart van Overijssel onthuld. Op deze grote kaart van Overijssel krijgen producenten uit de regio een gezicht. 

Met deze Pop-Up Smaak Etalage zet de gemeente Almelo in op streekproducten en regionaal geteeld voedsel. Die zijn vaak nog te onbekend voor het grote publiek. Gedurende 5 maanden krijgen producenten als de Pindakaaspot uit Enschede, Veldhoeve Kip uit Albergen en Skier Woske uit Almelo en Buffalofarm Twente uit Denekamp een podium in de Grotestraat 33 in Almelo en met hun nog velen meer. Inmiddels tonen al 18 regionale producenten hun producten in de Pop-Up Smaak Etalage.

Tijdens de opening knisperden de eerste ideeën voor samenwerking, verbinding en productontwikkeling. Daarnaast bleek dat allerlei streekproducenten elkaar nog niet kenden, laat staan dat het grote publiek hen kent. Vanaf komende vrijdag is de Pop-Up Smaak Etalage open voor publiek, dus iedereen die wil weten wat de regio zoal te bieden heeft nodigen we uit om een kijkje te nemen of om de smaken van de regio te komen proeven.

De komende maanden zijn er regelmatig proeverijen, demonstaties en activiteiten in de Pop-Up Smaak Etalage. Zo gaan leerlingen van het AOC in november alternatieve kerstbomen maken in de Pop-Up en is er in diezelfde maand de aftrap van het Groenste Idee van Almelo. Op de website en facebookpagina van stichting de Proeftuinen (www.deproeftuinen.nl en www.facebook.com/deproeftuinen ) zullen de activiteiten vermeld worden.

pop up (1) pop up (2) pop up (3) pop up (4) pop up (5) pop up (6) pop up (7) pop up (8) pop up (9) pop up (10) pop up (11) pop up (12) pop up (13) pop up (14) pop up (15) pop up (16)