125 Jarig Fotostudio Smit krijgt predicaat Hofleverancier Willem Smit ontvangt Stadpenning Almelo

125 Jarig Fotostudio Smit krijgt predicaat Hofleverancier
Willem Smit ontvangt Stadpenning Almelo

ALMELO – Fotostudio Smit aan de Ambachtstraat heeft woensdagmiddag het predicaat Hofleverancier toegekend gekregen. Gedeputeerde Eddie van Hijum nam als plaatsvervangend Commissaris der Koning de honneurs waar om namens Koning Willem Alexander het predicaat te overhandigen, tijdens een receptie vanwege het 125 jarig bestaan van Foto Smit. burgemeester Arjen Gerritsen kwam namens de gemeente Almelo de stads penning overhandigen aan Willem Smit (81) de huidige directeur Guido Smit. Willem Smit realiseerde als derde generatie van het familiebedrijf de verbreding van de fotostudio van portretfotografie tot reclamefotografie voor tal van bedrijven.  Genoemd in deze o.a. bedrijven als Wehkamp, Livera, Arly, Foodconnect, Vivera, Ter Stal, Madison en Totaal Bed.

Ook de portretfotografie moet men niet vergeten, want daarmee begon het in 1892 toen Hendrikus Arnoldus Smit begon als fotograaf en portret tekenaar voor het retoucheren van de glasplaat dat toen nog als negatief werd benut.

De tweede generatie Albertus Smit studeerde het vak in München. Naast de gave iedereen op zijn gemak te stellen tijdens een fotosessie, werd hij in München ook een specialist op het gebied van het ontwikkelen van foto’s in de Doka (donkere kamer). Foto’s die hij vroeger nam en afdrukte, zijn anno 2017 als waren ze net afgedrukt. Het maakte Foto Smit bijzonder fameus in de verre regio.