Gedeputeerde Annemieke Traag bezoekt biomassacentrale Windmolenbroek

Werkbezoek in kader van Nieuwe Energie Overijssel

Gedeputeerde Annemieke Traag bezoekt biomassacentrale Windmolenbroek

Als pers bent u van harte welkom aanwezig te zijn bij een deel van het werkbezoek van gedeputeerde Annemieke Traag aan de biomassacentrale van Cogas in de Windmolenbroek.

Het bezoek aan de biomassacentrale is onderdeel van een werkbezoek in het kader van de uitvoering van Nieuwe Energie Overijssel (NEO) in Almelo. Provincie Overijssel, bedrijfsleven, corporaties, energiepartners en gemeente Almelo werken hierin samen.

Aardgasloze wijken

Vanaf 2018 levert Almelo in het kader van Nieuwe Energie Overijssel steeds meer concrete projecten op. De biomassacentrale is een initiatief van de Cogas. Het is een belangrijke stap in het aardgasloos maken van wijken in Almelo.  De nieuwe biomassacentrale, waarvoor houtpellets (samengeperst houtafval) de biomassa vormen, voorziet als stadsverwarming straks bijna 800 huishoudens in de Windmolenbroek van warmte.

Andere NEO projecten

Gedeputeerde Traag zal ook met andere NEO projecten in Almelo kennismaken. Die richten zich op het verduurzamen van bedrijventerreinen zoals het XL Businesspark en Bedrijvenpark Twente Noord, maar ook op het opwekken van duurzame energie. Bijvoorbeeld met zonneparken op Almelo’s grondgebied of benutting van de koudebel in de Leemslagenplas voor koeling van gebouwen. Ook willen Beter Wonen, Cogas, Provincie Overijssel en de gemeente samen met andere partners de handen ineenslaan. Doel is het verduurzamen van woningen in andere wijken in Almelo.

biogas (1) biogas (2) biogas (3) biogas (4)

Biogas ketel

biogas (5) biogas (6) biogas (7) biogas (8)Cogas Dario Aresu manager duurzaam energie komt binnen met Gedeputeerde Annemieke Traag

biogas (9) biogas (10)Dario Aresu met Annemieke Traag

biogas (11) biogas (12) biogas (13) biogas (14)

Hier wordt de pers verteld over biogas

biogas (15) biogas (16) biogas (17)Dario Aresu  Annemieke Traag en Wethouder Cornelissen

 

Wethouder Cornelissen

 

Cogas Dario Aresu manager duurzaam energie