Onthulling elfde muurgedicht in Almelo

Onthulling elfde muurgedicht in Almelo

Woensdag 15 november om 16.00 uur werd in de Almelose binnenstad het elfde muurgedicht onthuld. Het gedicht, ‘Brief aan Woningstichting Sint Joseph’, is het tweede gedicht van Willem Wilmink dat een Almelose muur siert. De realisatie van het gedicht aan de Bartelshoek is mogelijk gemaakt door de Almelose Woningstichting Sint Joseph.

Almelo oogt regel na regel fraaier – dichtregels welteverstaan. Woensdag 15 november werd aan de Bartelshoek, tegenover het Stadsmuseum, wederom een muurgedicht onthuld. Het is opnieuw een gedicht van Willem Wilmink. Deze dichter, wiens oeuvre dit seizoen in het programma De Wereld Draait Door wordt besproken en gelezen, was de eerste poëet van wie aan de Holtjesstraat in Almelo een muurgedicht verscheen: ‘Huizen in de binnenstad’.

Het tweede gedicht van Willem Wilmink en inmiddels het elfde muurgedicht in Almelo heeft een geschiedenis. In november 1994 bestond Woningstichting Sint Joseph 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum schreef Willem Wilmink een prachtige, humoristische en unieke brief in dichtvorm. Het gedicht is dan ook getiteld: ‘Brief aan Woningstichting Sint Joseph’. Deze brief in dichtvorm is niet opgenomen in de talrijke bloemlezingen van zijn oeuvre.

De Bewonerswerkgroep Muurgedichten Almelo is bijzonder verheugd dat Woningstichting Sint Joseph dit gedicht voor iedere voorbijganger openbaar heeft gemaakt aan de Bartelshoek. Freddy Hoevers, kunstschilder en lid van de Bewonerswerkgroep Muurgedichten Almelo, heeft het gedicht vormgegeven. Het is een unieke toevoeging aan de tien andere muurgedichten in Almelo. Met deze dichtregels van Willem Wilmink, een van onze grootste dichters, is onze binnenstad opnieuw fraaier geworden.

De officiële onthulling werd gedaan door Jan Kamst, directeur-bestuurder van Sint Joseph. Wobke Wilmink, de weduwe van Willem Wilmink, heeft het gedicht woensdag 15 november voordragen. De werkgroep nodigde liefhebbers en omwonenden van harte uit voor de officiële onthulling dat om 16.00 uur aan de Bartelshoek. plaats vond

muurgedicht (1) muurgedicht (2) muurgedicht (3) muurgedicht (4) muurgedicht (5) muurgedicht (6) muurgedicht (7) muurgedicht (8) muurgedicht (9) muurgedicht (10) muurgedicht (11) muurgedicht (12) muurgedicht (13) muurgedicht (14) muurgedicht (15) muurgedicht (16) muurgedicht (17) muurgedicht (18) muurgedicht (19)Freddy Hoevers, kunstschilder