Nieuw cultuurfonds in Almelo

Nieuw cultuurfonds in Almelo

Er is een nieuw cultuurfonds in Almelo: het stadfonds Almelo. Een samenwerking tussen de Stichting Stadsfonds Almelo, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Almelo.

Op donderdag 15 maart werd het officiële startsein gegeven voor deze samenwerking.

In de foyer van HOF88 ondertekenen Wethouder Christien van Wijk namens de gemeente, Jan Romke van Dijk namens het Prins Bernhard Cultuurfonds en Hans Hammink namens Stichting Stadsfonds Almelo dan een samenwerkingsovereenkomst.

Het nieuwe stadsfonds Almelo ondersteunt en stimuleert kunst en cultuur in Almelo. Het is een fonds van en voor de lokale gemeenschap. Culturele initiatieven in de wijk en in de gemeente verbinden mensen met elkaar, en dat draagt bij aan de gemeenschapszin en de versterking van de lokale identiteit.

Een goed cultureel klimaat maakt de stad Almelo ook aantrekkelijk als vestigingsplaats voor bedrijven en hun werknemers.

 

Fotoreportage gemaakt door Hans van Cronenberg