Speciale raadsvergadering afscheid genomen van de 17 huidige raadsleden

Woensdag 26 maart om 14.30 uur werd in een speciale raadsvergadering afscheid genomen van de 17  huidige raadsleden. Donderdag 27 maart is om 17.00 uur de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Bekende raadsleden verlaten de raad doordat de partij niet genoeg stemmen vergaarde of dat ze lager op de kieslijst werden geplaatst. Ook wethouder Javier(SP) verlaat de politiek. Afscheid wordt er genomen van de Minimapartij en Almelo Centraal.  Circa duizend stemmen, uitgebracht bij stembureau 25 in basisschool De Huve, zijn opnieuw geteld.Dat gebeurde op verzoek  van de commissie tot onderzoek geloofsbrieven van de gemeenteraad. Bij de stembusuitslag bleek dat CDA-lijsttrekker Marcel Zielman  stembureau 25 nul stemmen had behaald. „Dat kon volgens ons niet”, aldus commissievoorzitter Jaap Stapel. De raad besloot vervolgens unaniem tot hertelling van de stemmen van stembureau 25 in de wijk Windmolenbroek. Bij de hertelling bleek de ChristenUnie 1 stem meer te hebben. Het is aardig stuivertje wisselen omdat er zich 17 nieuwe raadsleden aandienden. De PVV komt met drie raadszetels nieuw in de raad. Intussen wordt er al druk aan een nieuw college gewerkt. Het CDA en de VVD trekken samen op bij informatieproces. Ze hebben Hans Esmeijer (CDA) en Henk Jan Meijer (VVD) benoemd tot informateurs. Hans Esmeijer is voormalig waarnemend gedeputeerde van Gelderland

foto’s van Hans van Cronenberg en twentsefotosite.nl

Hier klopt iets niet op de foto