Almelo City Cup

Van woensdag 30 mei tot en met vrijdag 1 juni wordt de Almelo City Cup weer georganiseerd.

Drie dagen een Internationaal walking football toernooi met maximaal 32 teams uit verschillende landen. Drie dagen sporten, relaxen, heerlijk eten en feesten in Almelo. U zult er geen spijt van krijgen. Wij bieden u niet alleen voetballen, maar ook een niet-voetbal gerelateerd programma alsmede een geheel verzorgd All inclusive arrangement in een topaccommodatie met een gezamenlijke feestavond met live muziek.

Tijdens het toernooi is er op de binnenring van het stadion een Shopping Wall met diverse leuke kraampjes.

Bij Almelo denk je aan een gezellig centrum met haar bezienswaardigheden. Maar als voetbalfan natuurlijk ook aan Heracles Almelo. Een echte voetbalstad, dus ook een goede locatie voor dit internationaal senioren voetbaltoernooi. Ongeveer dertig seniorenteams spelen in het stadion van Heracles Almelo. Gezelligheid is troef op de sportaccommodatie, in de stad én in het hotel.

20 augustus 2014 beginnen ongeveer 20 mannen bij Heracles aan een nieuw soort voetbal. “Walking Football”. Mannen die ooit gevoetbald hebben maar onder hen ook velen die nog nooit gevoetbald hebben. Bewegen en het tegengaan van sociaal isolement is het doel. De geestdrift en het plezier onder leiding van trainer Jeroen Burghout is enorm. Naast de wekelijkse training is er het sociaal uurtje en wordt ook deelgenomen aan enkele toernooien. De aanvankelijke stramme spieren worden weer soepeler en inmiddels is bij diversen de geest al volop in beweging.

Om een goede toekomst te borgen voor deze geweldige bezigheid wordt in het najaar 2015 besloten een stichting op te richten onder de naam GOLD STARS HERACLES.

Ondertussen heeft trainer Jeroen Burghout het idee gelanceerd om een eigen toernooi te organiseren. Geen doorsnee toernooi maar een meerdaags internationaal toernooi met naast voetbal ook veel aandacht voor vertier en onderling contact . Ook voor meekomende partners moet het gezellig zijn. Het idee wordt door de Gold Stars omarmd.

Samen met het bedrijf JB SPORT & Consultancy van trainer Jeroen Burghout wordt de organisatie van de ALMELO CITY CUP opgepakt.

Foto’s Hans van Cronenberg