Bollenvelden tussen Tubbergen en Geesteren

De glooiende tulpenvelden tussen Tubbergen en Geesteren zijn een ware publiekstrekker. Regelmatig zetten passanten de auto in de berm om met hun smartphone een kiekje te nemen.
De tulpen uit Tubbergen eindigen dit seizoen niet in de vaas. Althans niet de tulpen die er nu in bloei staan. De bloemen gaan er binnenkort af om de bolgroei te stimuleren. ; zien of er zieke of verkeerde exemplaren tussen zitten”, legt hij uit. Trip is de enige tulpenbollenkweker in Twente. Voor zover bekend is de enige en dichtstbijzijnde in Balkbrug.”

Broeiers

De ondernemer uit Sibculo teelt in totaal op 15 hectare tulpenbollen en op 80 hectare leliebollen. Trip verkoopt zijn tulpenbollen komende zomer en najaar aan zogeheten broeiers uit Noord- en Zuid-Holland, die de tulpen in de kas laten bloeien en uiteindelijk verkopen.

Foto’s van Hans van Croneneberg