Clinic voor blinden bij SISU Almelo een succes

De clinics werden gegeven door: Annemiek Verbeek in samenwerking met Sisu en Running Blind

De clinic bestond uit 2 sessies:

Sessie 1: Trainers max 25 deelnemers Doel: Vergroten didactisch vaardigheden en zelf ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben en hoe belangrijk de aanwijzingen/hulpgrepen zijn om tot een eindresultaat te geraken

Na het theoretische gedeelte gingen ze de baan op en kon ze ervaren hoe het is om met slecht, of geen zicht, hard te lopen en hoe belangrijk de instructies en handgrepen zijn om je aanwijzingen over  te laten komen.

Meld je aan via clinics@sisu.nl

Doel is: Het kennis laten maken van slechtzienden met de atletiek baan en atletiek in het bijzonder en leden enthousiasmeren om buddy te worden.

Runningblind locatie Almelo/Twente

Het uiteindelijk doel is om een groep voor Running Blind te starten in Almelo en om een zoveel mogelijk buddy’s te koppelen aan lopers die slechtziend zijn. Op woensdag ochtend van 10:00 tot 11:00 uur is de baan beschikbaar voor een training speciaal voor Runningblind. Hiervoor hebben we een trainer en therapeut beschikbaar om de groep te leiden en ondersteunen.

Aanmelden kan via daanhardon@sisu.nl zowel voor lopers als buddy’s!!!

 Foto’s Hans Van Cronenberg