Opsluiting om geld in te zamelen voor Free a Girl

Opsluiting om geld in te zamelen voor Free a Girl

Van 14 tot en met 19 mei laten negen Almeloërs zich vrijwillig 12 uur lang opsluiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie Free a Girl. In een klein hokje voor Nielz Café op het marktplein  werden op 15 juni door de burgemeester de eerste twee vrijwilligers ingesloten. De burgemeester liet weten dat het doel waarvoor ze zitten een doel is dat veel aandacht verdiend en hij hoopt dat op deze manier heel veel jonge meisjes van gedwongen prostitutie gevrijwaard blijven. Momenteel staat de donatieteller op ongeveer 12.000 euro, maar dat mag nog veel meer worden.

Ruben Bloemdal en Mario Koenderink waren de eerste deelnemers die in de hokjes plaats namen. Ze hebben alleen water ter beschikking en na twaalf uur krijgen ze een kopje rijst. Hun mobiele telefoon hebben ze om zoveel mogelijk mensen te bellen en te wijzen op hun actie en zo te  stimuleren te doneren. Er zijn ook vele  unieke veilingitems zoals een total bodyscan, Springles, een bezoek aan een dierenarts voor kinderen en nog veel meer.

Iedereen kan doneren door naar de site www.lockmeup.nl te gaan en daar door te klikken naar de site van Nielz  Almelo. Rachel Denneboom uit Enschede is een van de organisatoren die zorgt voor een goed verloop van de actie. Bij haar kunnen ook slotjes gekocht worden die vervolgens aan de hokjes worden gehangen. Op zaterdag 19 mei stopt de actie. Tot 21.00 uur kan er nog geveild worden en om 23.00 is iedereen weer vrij en wordt het eindbedrag van de actie bekend gemaakt.